20210812_SDK_Strijp-S_Rise_copyrightWAX.png

Lighthouse

Stam + De Koning Bouw bouwt gestaag door aan de skyline van Eindhoven. 1 februari jl. is de bouw van Lighthouse op de hoek van de Philitelaan en de Beukenlaan, pal naast het Klokgebouw, op Strijp-S gestart. Met 109 meter wordt het de hoogste woontoren van Eindhoven, een echte blikvanger.

20220113_SDK_STrijp-S_RiseNight_copyrightWAX.png
Visualisatie Toren Niko

In de toren komen maar liefst 333 huurwoningen, tussen de 40 en 110 vierkante meter, in de vrije sector én drie grote penthouses. Ook is er, op de begane grond, ruimte voor sociale activiteiten zoals winkels, catering en andere culturele concepten.

De toren is ontwikkeld door SDK Vastgoed en wordt samen met zusterbedrijf Visser & Smit Bouw gerealiseerd. Oplevering staat gepland medio 2025.

Ruim 1600 prefab betonelementen

Alle kernwanden, wandschijven / kolommen, trappen, bordessen en balkonplaten zijn prefab betonelementen. Deze, in totaal ruim 1600 elementen, worden geleverd door zusterbedrijf Westo.

Brandveiligheid was een van de belangrijkste punten bij de voorbereidingen voor Lighthouse, mede door de uiteindelijke toepassing en de hoogte van het gebouw. Peter van Heugten, hoofduitvoerder bij Stam + De Koning, legt uit: “Bij hoogbouw is brandveiligheid essentieel, dus wil je brandveilige isolatie.” 

Op aanraden van het adviesbureau voor geveltechniek is gekozen voor ROCKWOOLs onbrandbare Rockfit isolatie om te voldoen aan de strenge veiligheidseisen. 

Meer weten?

Lees het hele artikel hier