Eurostaete_3.jpg

Eurostaete

Net voor de bouwvak zijn de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor het project Eurostaete te Eindhoven. Eurostaete bestaat uit 1 laagbouw toren en 1 hoogbouw toren van 100 meter en komt direct naast het Philips Stadion aan het begin van de wijk Strijp. Stam + De Koning Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie. Oplevering wordt verwacht eind 2025. De 479 huurwoningen die in Eurostaete komen zijn bedoeld voor mensen met een middeninkomen. Naast ruimte voor wonen komt op de benedenverdieping ook ruimte voor winkels en kantoren. Vooral aan de kant van het spoor komt een gevarieerde invulling wat prettig is voor de bewoners van Eurostaete maar ook voor de bewoners uit de omgeving.

Enscape_2020-11-17_aerial 1.jpg
Overview Eurostaete Eindhoven

Duurzame mobiliteit

Binnen het project Eurostaete is er een visie voor duurzame mobiliteit. Dit betekent dat er onder de woontorens een speciale kelder met fietsenstalling komt, geen parkeergarage voor auto’s. Wie toch een auto nodig heeft kan gebruik maken van een van de deelauto’s. Ook worden er geen parkeervergunningen uitgegeven om te voorkomen dat het parkeren in de wijk toeneemt.

Boven op de laagbouw toren komt een gezamenlijk daktuin met een kas voor stadslandbouw. Zo wordt Eurostaete een fijne leefomgeving voor zowel huidige als nieuwe bewoners van het complex en de wijk.

Eurostaete_1.jpg
Start bouw Eurostaete

Update: Het startschot heeft geklonken

Bij project EUROSTAETE, pal naast het Philips Stadion, zijn de werkzaamheden inmiddels in volle gang en daarmee is de start van de bouw een feit.