HomeProjecten Vredesplein, Eindhoven

Vredesplein, Eindhoven

Het project

In Oud-Woensel (rondom het Vredesplein) transformeert de oude wijk in een verrassend nieuw woongebied. De arbeiderswoningen uit 1918 maken plaats voor 450 nieuwe koop- en huurwoningen en appartementen rond drie parkjes. De transformatie vindt plaats in vijf fasen. De eerste fase is gereed en de eerste nieuwe woningen en appartementen zijn in 2014 opgeleverd. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang voor de start bouw van fase twee.

 

Een wijk met kernwaarden diversiteit, groen, dynamiek en gezelligheid. Bewoners hebben veelal binding met de buurt. Via de levendige Kruisstraat zijn de stad (Eindhoven Centrum), het station en de TU/e al in een paar minuten bereikbaar. Strijk neer in een nieuw en centrale wereldplek binnen de ring. Een fijne nieuwe buurt, midden in Eindhoven.

Wonen aan een park of een laan met bomen

 

Het concept is verrassend. Veel van de huizen hebben namelijk de voordeur direct aan het openbaar groen. Hier is ruimte om te spelen, een praatje te maken en – waarom niet – wat te eten of drinken met elkaar. Deze groene ruimte is het domein van voetgangers en fietsers. Zie het als de gemeenschappelijke tuin voor de buurt. Maar ondertussen is er ook nog een eigen achtertuin. Heerlijk rustig om tijd door te brengen met gezin, vrienden en familie. Er zijn straks veel eengezinswoningen in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Daarnaast komen er patiowoningen en appartementen.

Fase twee in verkoop

In de tweede fase worden 50 huur- en koopwoningen en ca 8 appartementen met commerciële ruimte gerealiseerd. De 25 koophuizen zijn inmiddels in verkoop. Vraag de verkoopbrochure hier op.

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever:
    thuis / Stam + De Koning
  • Architect:
    Grosveld van der Velde Architecten, Jan Jonkers, van den hout & kolen architecten, JSA
  • Projectcategorieën
    Wonen
+