OPLEVERING 77 WONINGEN VREDESPLEIN EINDHOVEN AAN PENSIOENFONDS RAIL & OV

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer heeft 77 eengezinswoningen gekocht van Stam + De Koning. Alle woningen zijn bestemd voor de vrije sector verhuur. Deze prachtige woningen, vlak bij het centrum van Eindhoven, zijn inmiddels opgeleverd en alle woningen zijn verhuurd. Als onderdeel van deze laatste fase van het project Vredesplein zijn ook 47 sociale huurwoningen gerealiseerd in opdracht van Woningstichting ‘thuis en Trudo. Deze woningen worden nu verhuurd.

Oplevering Vredesplein afbeelding.jpg
Oplevering Vredesplein1 2.jpg

Elke woning beschikt over een eigen parkeerplaats, wat gezien de locatie echt een pré is. Daarnaast zijn de woningen voorzien van luxe keukens met Siemens inbouwapparatuur en moderne badkamers die van alle gemakken zijn voorzien.

Wendy Stegeman, Manager Acquisitie bij Rail & OV: “De beschikbaarheid van huurwoningen in Nederland staat nog steeds onder druk. Wij zijn er trots op dat wij met de aankoop van dit project 77 eengezinswoningen aan de Eindhovense huurwoningmarkt hebben toegevoegd. Voor de wijk Oud-Woensel komt met deze woningen meer variatie in het woningaanbod, een mix van sociale en vrije sector huur- en koopwoningen. Er is een prachtige nieuwe, groene, autovrije, duurzame wijk gerealiseerd. Tegelijkertijd is deze aankoop een mooie toevoeging aan de vastgoedportefeuille van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer.”

De nieuwe wijk Vredesplein is verrassend en groen

Veel van de huizen hebben de voordeur direct aan het openbaar groen. Hier is ruimte om te spelen, een praatje te maken en wat te eten of drinken met elkaar. Deze groene ruimte is het domein van voetgangers en fietsers. Zie het als de gemeenschappelijke tuin voor de buurt. Maar ondertussen is er ook nog een eigen achtertuin. De wijk is autoluw. Er wordt geparkeerd op afgesloten binnenterreinen. Doordat alle architecten in iedere fase een deel hebben ontworpen is er een mooi resultaat behaald en een eenheid in verscheidenheid ontstaan. Dit kenmerkt ook de nieuwe wijk waarin oude en nieuwe bewoners elkaars buren zijn geworden.

Oplevering Vredesplein afbeelding.jpg

Eerdere fasen

De transformatie van de wijk Vredesplein startte in 2013. De arbeiderswoningen uit 1918 werden gesloopt en er werd ruimte gemaakt voor 450 nieuwe koop- en huurwoningen en appartementen rondom drie parken. Feitelijk ontstond hier een nieuwe woonwijk. De oorspronkelijke bewoners hebben samen de 5 architecten geselecteerd die het gehele plan in 4 fases hebben ontworpen. De bewoners konden kiezen of ze wilden verhuizen naar een nieuwbouwwoning in de wijk of naar een woning buiten de wijk.