icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rabobank, Eindhoven

VolkerWessels BVGO West heeft de opdracht verworven van OVG voor de bouw van de nieuwe Rabobank in Eindhoven.

Opdrachtgever:
OVG REF Kantoren bv, Rotterdam
Architect:
UNStudio
Oppervlakte:
28.000 m2 kantoor en 13.600 m2 parkeervoorziening

28.000 m2 nieuwbouw

Het (nieuwe) kantoor is gelegen aan de Fellenoord, schuin tegenover het station. Het werk werd samen met Boele & van Eesteren uitgevoerd. De nieuwbouw bestaat uit een halfverdiepte parkeergarage, begane grond en acht verdiepingen, totaal ongeveer 28.000 m2 BVO (binnen). Voor de start van de bouw wordt een deel van het bestaande complex gesloopt, waarbij ruimte wordt gemaakt voor de nieuwbouw.  Na realisatie komt de laagbouw vrij en wordt deze herontwikkeld. 

 

Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door een gevel met sprongen; zowel vooruitstekend als terugliggend. De gevel is verder opgebouwd uit aluminium puien met een verschillend ritme en uit aluminium beplating in combinatie met keramische tegels. De gevelbanden geven een extra accent aan de gevel. Aan de voorzijde bevindt zich een plaza als overkapping van de parkeergarage. Aan de binnenzijde bevindt zich een royaal atrium.

 

Het nieuwe kantoor van de Rabobank werd in 2017 opgeleverd.