Nieuw kantoor voor Rabobank, Eindhoven

VolkerWessels BVGO West heeft recent de opdracht verworven van OVG REF Kantoren bv voor de bouw van de nieuwe Rabobank in Eindhoven. Het (nieuwe) kantoor is gelegen aan de Fellenoord, schuin tegenover het station. Het werk wordt in een samenwerkingsverband tussen Stam + De Koning en Boele & van Eesteren uitgevoerd.

Afbeelding03.jpg
Afbeelding01.jpg

28.000 m2 nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit een halfverdiepte parkeergarage, begane grond en acht verdiepingen, totaal ongeveer 28.000 m2 BVO. Begin april starten we met de bouw, maar voor die tijd wordt een deel van het bestaande complex gesloopt, waarbij ruimte wordt gemaakt voor de nieuwbouw. Werknemers worden tijdelijk gehuisvest in een deel van de bestaande laagbouw. Na realisatie komt de laagbouw vrij en wordt deze herontwikkeld.

Bijzondere gevel

Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door een gevel met sprongen; zowel vooruitstekend als terugliggend. De gevel is opgebouwd uit aluminium puien met een verschillend ritme en uit aluminium beplating in combinatie met keramische tegels. De gevelbanden geven een extra accent aan de gevel. Aan de voorzijde komt een plaza als overkapping van de parkeergarage en aan de binnenzijde komt een royaal atrium.

Van Definitief Ontwerp naar Uitvoeringsgereed Ontwerp

In eerste instantie starten we met de uitwerking van het casco Definitief Ontwerp tot bestek en vervolgens tot een Uitvoeringsgereed Ontwerp. Het geheel wordt in een Bouw Informatie Model uitgewerkt waarbij vooraf geselecteerde onderaannemers voor de belangrijkste onderdelen reeds betrokken zijn bij het ontwerp. Op deze manier wordt zo snel mogelijk een optimaal ontwerp uitgewerkt met hulp van gespecialiseerde kennis en wordt de verbinding van de gevel met de draagconstructie geoptimaliseerd.

Afbeelding02.jpg

BREEAM Excellent

Contractueel wordt het gebouw uitgewerkt tot BREEAM 'Very Good'. Het ontwerpcertificaat is inmiddels afgegeven op basis van Excellent.