icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Eindhoven

Lux

199 studio’s, appartementen en vriendenappartementen voor creatieve en ondernemende young professionals. Een vernieuwend woonmilieu waarin ontmoeten centraal staat, dat is Lux. De woningen zijn toegankelijk via de spectaculaire kathedraalachtige patiohof, een smalle, zeer hoge ruimte met rondom lopende galerijen. Die door de houten gevels en stalen trappen het thuiskomen elke dag opnieuw tot een belevenis maken. In opdracht van SDK Vastgoed en Rockfield Real Estate realiseert Stam + De Koning Bouw het unieke getrapte complex.

SDK-242.jpg

Locatie

Lux verrijst midden in de spoorzone aan de Philitelaan. De naam zegt het al, langs het spoor en aan de rand van Strijp-S, het bruisende en creatieve deel van Eindhoven. De ligging is gunstig met het treinstation Strijp op 5 minuten lopen, het centrum op 15 minuten loopafstand en de snelweg (A2) op slechts enkele minuten rijden.

20210330_152247 auteursrecht.jpg

Aanbod

De woontoren bestaat uit 199 luxe woonstudio’s, appartementen en friends-appartementen, verdeeld over 18 verdiepingen. Alle woningen worden verhuurd. In de friends-appartementen hebben bewoners een eigen slaapkamer, douche en toilet, maar wordt de woonkamer en keuken gedeeld met een huisgenoot. Voor starters een financieel aantrekkelijke optie, doordat de huur gedeeld wordt. De gehele woontoren Lux is gekocht door IC Netherlands.

Ontwikkelaars
SDK Vastgoed en Rockfield Real Estate
Ontwerp
KENK Architecten i.s.m. Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur
Oplevering
Medio 2021