icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Eindhoven

Eurostaete

Net voor de bouwvak zijn de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor het project Eurostaete te Eindhoven. Eurostaete bestaat uit 1 laagbouw toren en 1 hoogbouw toren van 100 meter en komt direct naast het Philips Stadion aan het begin van de wijk “Strijp”. Stam + De Koning Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie. Oplevering wordt verwacht eind 2025. De 479 huurwoningen die in Eurostaete komen zijn bedoeld voor mensen met een middeninkomen. Naast ruimte voor wonen komt op de beneden verdieping ook ruimte voor winkels en kantoren. Vooral aan de kant van het spoor komt een gevarieerde invulling wat fijn is voor de bewoners van Eurostaete maar ook voor de bewoners uit de omgeving.

Enscape_2020-11-17_aerial 1.jpg
Overview Eurostaete Eindhoven

Duurzame mobiliteit

Binnen het project Eurostaete is er een visie voor duurzame mobiliteit. Dit betekent dat er onder de woontorens een speciale kelder met fietsenstalling komt, geen parkeergarage voor auto’s. Wie toch een auto nodig heeft kan gebruik maken van een van de deelauto’s. Ook worden er geen parkeervergunningen uitgegeven om te voorkomen dat het parkeren in de wijk toeneemt.

Boven op de laagbouw torens komt er een gezamenlijk daktuin met een kas voor stadslandbouw. Zo wordt Eurostaete een fijne leefomgeving voor zowel huidige als nieuwe bewoners van het complex en de wijk.

Eurostaete_1.jpg
Start bouw Eurostaete

Update: Het startschot heeft geklonken

Bij project EUROSTAETE, pal naast het Philips Stadion, zijn de werkzaamheden inmiddels in volle gang en daarmee is de start van de bouw een feit.

Opdrachtgever
C.V. Eurobuilding
Ontwikkelaars
Interesting Vastgoed B.V. & Van Deursen Group
Architect / bouwdeel 1 en 2
VAN AKEN Concepts | Architecture | Engineering
Architect / bouwdeel 3
Diederendirrix architectuur & stedebouw
Oplevering
Eind 2025