Zonnegolven: Nieuwe huurhuizen in Boxtel

Woningstichting St. Joseph en Stam + De Koning Bouw tekenen contract

Tekenen contract Hugo van Boxmeer en Rob Dekker St  Joseph 16 september 2014 .jpg

Directeur-bestuurder Rob Dekker van Woningstichting St. Joseph en directeur Hugo van Boxmeer van Stam + De Koning Bouw hebben een samenwerkingsoverenkmost getekend voor de bouw van twintig nieuwe huurwoningen. Het Zonnegolven project in de wijk In De Goede Aarde gaat volgende maand van start.

Tekenen contract Hugo van Boxmeer en Rob Dekker St  Joseph 16 september 2014 .jpg

De huurwoningen worden energiezuinig. Dat betekent dat de elektriciteit die nodig is voor verwarming en ventilatie wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen worden op de gehele zuidkant van de daken geplaatst. Omdat de huurprijs lager is dan € 699,- per maand kunnen toekomstige huurders, afhankelijk van hun inkomen, aanspraak maken op huurtoeslag.

'Stam + De Koning gaat voor ons bouwen. Zij zijn de ontwikkelaar en hebben positie in het gebied. Pas als de woningen gereed zijn, gaan ze over naar St. Joseph', verteld Dekker van de Woningstichting. 'Daardoor houden wij ons niet bezig met het bouwtraject, maar krijgen we wel voet aan de grond in deze groene Boxtelse wijk'. 'De samenwerking met St. Joseph verloopt heel prettig', vult Van Boxmeer van Stam + De Koning aan. 'Ik heb grote waardering voor de conceptuele wijze waarop St. Joseph dit traject heeft uitgezet. Zij geven ons op hoofdlijnen een richting mee, en doen vervolgens een beroep op onze kennis om het project uit te denken. Dit is een mooi voorbeeld hoe samenwerking in de toekomst meer vorm gaat krijgen'.

De Zonnegolven zijn de eerste sociale huurwoningen die St. Joseph gaat verhuren in de wijk In De Groene Aarde. Een mooie aanvulling op het huidige aanbod voor woningzoekenden in Boxtel en omgeving. De sociale huurwoningen worden gebouw aan de straten Zonnestraal en Zonnegloren. In het voorjaar 2015 zijn de huizen gereed voor bewoning. Geïnteresseerden kunnen zich melden per mail: klantenservice@sintjoseph.nl.