Samenwerking SmartTrackers - Stam + De Koning Bouw

Wij werken samen met SmartTrackers, een software programma wat ons helpt inzicht te verkrijgen in de status van verschillende duurzaamheidsaspecten. Vanwege de prettige samenwerking en het enthousiasme vanuit onze kant hebben ze collega Nikki hierover geïnterviewd, zie onderstaand.

Smarttrackers.PNG

Interview: Stam + De Koning Bouw op weg naar een duurzamere woon-, werk-, en leefomgeving met behulp van SmartTrackers

Stam + De Koning Bouw ontwikkeld en realiseert een toekomstbestendige woon- werk- en leefomgeving, vooral in de regio Eindhoven. En bij die toekomst hoort verduurzaming. Niet alleen door vermindering van de CO2-uitstoot, ook op sociaal gebied. Vanuit moederbedrijf VolkerWessels kwam het advies voor Stam + De Koning Bouw om met SmartTrackers te gaan werken. Omdat wij graag horen wat onze gebruikers vinden van onze software, interviewden wij Nikki de Groot, medewerker technische processen bij Stam + De Koning Bouw. Meten, implementeren en verbeteren van acties rondom duurzaamheid zijn een groot deel van haar functie. Daarom is zij actief bezig met SmartTrackers.

De SDG's van Stam + De Koning Bouw

Ze focussen zich op 8 van de 17 Social Development Goals (SDG’s). Eén daarvan is SDG 10: ongelijkheid verminderen. Nikki: “Wij vinden het belangrijk om mensen te helpen die extra hulp nodig hebben met het innemen van een plek op de arbeidsmarkt. Daarom werken wij intensief samen met VolkerWessels Inclusief. Zij zijn hierin gespecialiseerd, begeleiden deze mensen persoonlijk en verzorgen de benodigde trainingen en cursussen”.

SmartTrackers helpt bij het maken van prognoses

'De software geeft inzicht in onze huidige status op verschillende aspecten van duurzaamheid. SmartTrackers Measurements biedt ook de mogelijkheid tot het maken van prognoses, aan de hand hiervan kunnen wij eenvoudig een datagedreven beleid opstellen. Een voorbeeld is het elektrificeren van het wagenpark; we kunnen in SmartTrackers Measurements zien wanneer deze investeringen rendabel worden en welke impact de maatregel heeft op onze CO2-uitstoot’, aldus Nikki.