icon-arrow-right
HomeIn gesprek met de oudere woonconsument

In gesprek met de oudere woonconsument

De verschuivingen op het gebied van wonen en zorg stellen bouwers en ontwikkelaars voor nieuwe uitdagingen. Het verzorgingshuis oude stijl is passé en in het verpleeghuis kom je pas terecht met een echt zware zorgvraag. Als oudere word je geacht zelf de regie te nemen te nemen over je leven. En dat wil je ook. Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, je eigen leefstijl aanhouden, zelf beslissen over je leven. In een omgeving waar je zelf voor kiest en die zoveel mogelijk beantwoordt aan je eisen en wensen. Wonen, leven zoals je dat altijd hebt gedaan. 

Key visual gesprek bewoners

Wat betekent dit voor huisvesters? Voor corporaties, ontwikkelaars en bouwers? In wat voor omgeving, wat voor woning wil die toenemende groep vitale senioren leven? Om meer inzicht te krijgen in de woonwensen van ouderen, gaat Stam + De Koning met oudere bewoners in gesprek. Waarom beslis je op een gegeven moment je vertrouwde woning waarin je jaren hebt gewoond en waar je kinderen wellicht zijn opgegroeid, te verlaten? Wanneer? Waar ga je dan vervolgens naar op zoek, wat is dan je pakket van wensen en eisen? Hoe wil je als oudere wonen?

 

Lees meer in het gespreksverslag.

Hoe willen ouderen wonen? In gesprek met bewoners

'Toen ik hier drie jaar geleden een kijkje kwam nemen, was mijn eerste reactie ‘Wow! Hier wil ik wel wonen!’, vertelt een van de bewoners die zijn aangeschoven voor een geanimeerd...

Lees meer
+