Renovatieprojecten

TODO

Lakerlopen.jpg

412 woningen Lakerlopen te Eindhoven

Tijdens dit project liepen er twee bouwstromen. Enerzijds werd er projectmatig gewerkt aan het vervangen van daken en isoleren van de buitenschil. Tegelijkertijd vond er een inventarisatie plaats van de individuele woonwensen van de huurder. In overleg met opdrachtgever Trudo is elk huis voorzien van de gewenste aanpassingen. Dit project is uitgevoerd door Van Asperdt, een dochterbedrijf van Stam + De Koning.

Colijnstraat Breda.jpg

78 woningen Colijnstraat te Breda

WonenBreburg zocht een aannemer voor groot onderhoud van 78 woningen in en rondom de Colijnstraat. ‘Dit keer hebben we zelf bewust geen plan gemaakt', vertelt Franklin van Rhoon, vestigingsdirecteur Breda, over de selectie. We horen namelijk graag van aannemers welke mogelijkheden er volgens hen zijn op basis van onze wensen en die van bewoners. De methodiek van PlusRenoveren sluit hier naadloos op aan en daarmee is de opdracht gegund aan regiocollega De Bonth van Hulten. De zoektocht was een pittige klus omdat het budget voor het groot onderhoudsproject niet groot is, namelijk € 25.000,- per woning. ‘En, we wilden verder gaan dan we ooit deden in het laten meebeslissen van de bewoners' vertelt Van Rhoon. Tijdens bewonersavonden zijn verbeterwensen geïnventariseerd en een klankbordgroep gevormd. De verbeterwensen zijn de basis voor het programma van eisen. Het groot onderhoud is gaan leven in de buurt, er wordt veel over gesproken en de verwachtingen zijn duidelijk. Het project werd in 2014 opgeleverd.

Braken West Drunen.jpg

101 woningen Braken West te Drunen

In opdracht van woningcorporatie Woonveste voert zusterbedrijf De Bonth van Hulten een renovatie uit: de woningen hebben nu nog een E-label en worden omgeturnd naar energiezuinige woningen met B-label. Het project werd opgeleverd in 2014.