Afbeelding1.png

Wiele

In opdracht van SDK Vastgoed en Woonbedrijf bouwt Stam + De Koning Bouw de groene leefomgeving van morgen; ‘Wiele’. In de Eindhovense wijk Drents Dorp wordt deze unieke wijk met 139 woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen gerealiseerd. Op loopafstand van het Philips de Jongh Park, Strijp-S en Landgoed De Wielewaal dus midden in het groen, maar overal dichtbij.

De groene leefomgeving van morgen

Wiele is een groenstedelijke ontwikkeling, en bevindt zich in een parkachtige woonomgeving. De eengezinswoningen en appartementen worden gebouwd met een gevarieerd silhouet. Grote gevelopeningen en ruime overtrekken zorgen voor een royale uitstraling. De daken worden voorzien van groen en dragen daardoor bij aan verkoeling in de zomer en hebben een extra isolerende werking in de wintermaanden.

Het plan is voor een groot deel autovrij, woningen zijn bereikbaar via paden welke toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Toch is er rekening gehouden met de intensieve autogebruiker, parkeren wordt gedaan uit het zicht op de daarvoor aangelegde parkeergelegenheden aan de achterzijde van de bebouwing.

Duurzaamheid

Alle woningen worden voorzien van een eigen warmtepomp, een stukje techniek dat tegenwoordig niet meer weg te denken is vanwege het comfortabele, veilig en milieubewuste gebruik. Ook worden de woningen voorzien van zonnepanelen en sedum daken. Deze zijn buiten de isolerende werking in de winter en verkoelende werking in de zomer ook goed voor de biodiversiteit; de in bloei staande planten trekken insecten aan. Ook functioneert het dak als demper bij het voorkomen van een overbelast rioolstelsel.

Daarnaast wordt er bij de bouw veelvuldig gebruik gemaakt van hout, komen er nestkasjes in de gevel en worden materialen van de voormalige BMX-baan, die op de locatie van Wiele was gesitueerd, zoveel mogelijk hergebruikt.

20220228_render 1_elburglaan.JPG

Aanbod

Wiele kent een zeer gevarieerd woningaanbod. De appartementen zijn zowel te huur als te koop. De koper kan ook kiezen uit verschillende hoek- en tussenwoningen en ook patiowoningen zitten in het aanbod.