WLP1.jpg

Westluidense Poort Tiel

De Westluidense Poort bestaat uit een cultuurgebouw met cultuurplein, woningen en een ondergrondse parkeergarage. Met de ontwikkeling van de Westluidense Poort tot cultureel kwartier investeerde Tiel in haar toekomst als aantrekkelijke stad voor de eigen inwoners, bezoekers, nieuwe inwoners en bewoners van Rivierenland.

Cultureel podium

De Westluidense Poort is hét podium van en voor de stad en de regio. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, muziek maken, dansen, toneel spelen, cursussen, lezingen en debatten volgen en informatie halen. Naast het cultuurgebouw met een cultuurplein versterken ook de bouw van stadswoningen en appartementen (met op de begane grond ruimte voor commerciële activiteiten) en een ondergrondse parkeergarage de aantrekkelijkheid van het gebied. De parkeergarage, voor auto's en fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het gebied en biedt een parkeergelegenheid die niet meer afhankelijk is van hoogwater en evenementen. 

Betrokken partijen

VolkerWessels is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, onderhoud en facilitaire dienstverlening van het nieuwe visitekaartje van de stad. De Westluidense Poort werd ontwikkeld in samenwerking met Facilicom Services Group, De Zwarte Hond, Peutz, Pieters Bouwtechniek en Techniplan. Het VolkerWessels consortium onder leiding van KondorWessels Projecten en Archiment bestaat verder uit Van Bergen Bouw en Ontwikkeling, Van Hattum en Blankevoort, HOMIJ Technische Installaties, Volker Staal en Funderingen en Gebr. Van Kessel.