Trudo Toren

Trudo Toren

In opdracht van Sint Trudo bouwt Stam + De Koning de Trudo Toren. De toren wordt de eerste echte ‘bosflat’ in Nederland. Stefano Boeri, de befaamde Milanese architect realiseerde elders in de wereld wel meer Bosci Verticale, maar nog nooit in de sociale huursector. 

Loftwoningen

In de toren komen 125 lofts. Zo’n 50 m2 groot, ruim 3,5 meter hoog, met een natte cel waarin keuken, badkamer en toilet zijn ondergebracht, maar voor de rest volledig vrij indeelbaar. Op de eerste verdieping kantoorruimten, op de begane grond horeca, retail en andere bedrijvigheid voor een levendig maaiveld. Een beproefd concept op Strijp-S.

20171129-105-c01-b.jpg

Bomen tot wel 6 meter

Is de hoogte van de Trudo Toren al bijzonder op deze plek, helemaal spectaculair wordt de uitstraling van het gebouw. Het wordt letterlijk een verticaal bos. Op elk balkon groeit straks een boom tot wel 6 meter hoog. 125 Bomen dus, die nu al bij een kweker in Sint Oedenrode staan te wachten op hun nieuwe bestemming. Voeg daarbij 5200 planten en struiken en een gemeenschappelijke tuin van 350 m2 en duidelijk is dat het hier gaat om serieus groen. Goed voor zo’n 50.000 kilo CO2-absorbtie en een kleine 14.000 kilo zuurstof per jaar!