Hartje1 alternatieve kadering.jpg

Stadionkwartier

In het stadshart van Eindhoven, vlak naast het Philips-stadion, bouwden wij 501 nieuwe appartementen. Het project Stadionkwartier is niet alleen qua omvang bijzonder. De zeventig meter hoge woontoren en de drielaagse parkeergarage maken het complex nog markanter.

In het hart van Eindhoven, waar vroeger voetbalsupporters van PSV hun auto parkeerden, staan nu vier torenkranen. In opdracht van Het Stadionkwartier BV bouwden aannemersbedrijven Stam + De Koning en Van de Ven er 501 appartementen. Het complex van zestien, in twee carrés geplaatste, gebouwen rust op een drielaagse parkeergarage. De kleinste appartementen zijn 50 vierkante meter, de grootste ongeveer 200 vierkante meter.

 

Bij de bouw is rekening gehouden met de be­staande architectuur in de Eindhovense binnen­stad. Samenwerking tussen de stedenbouwkundige en de architecten heeft geresulteerd in het doelmatig gebruik van het kleine stukje grond waarop wordt gebouwd. Dit was een flinke uitdaging want de bouwplaats is niet alleen bijzonder compact, ook is een aantal wegen naar het bouwterrein niet toegankelijk om de overlast voor omwonenden te beperken.