BouwveldK.png

Matchbox

Een bijzonder gebouw want het wordt eerste gebouw op Strijp-S dat uit houtbouw bestaat. Pal voor de Trudo Toren verrijst naar verwachting halverwege 2025 ‘Matchbox’. De naam verwijst naar het Engelse woord voor luciferdoosje, vanwege de typische vorm en uitstraling van het gebouw.

Eind 2023 zijn de handtekeningen gezet onder de aanneemovereenkomst voor het nieuwbouwproject op Strijp-S. Het project wordt gerealiseerd in opdracht van Trudo en is ontworpen door Kaan Architecten. Op termijn zal het nieuwe kantoor van Trudo hier een plekje krijgen. 

Zowel qua vorm, uitstraling én materiaal zijn er veel overeenkomsten naar de naam verwijzing van luciferdoosje. De volledige constructie is uit hout opgetrokken, met als enige uitzondering een prefab betonnen kern.  In het houten gebouw is plek voor wonen, werken en winkelen. Boven de kantoorruimte van Trudo, op de eerste en tweede verdieping, komen 36 sociale huurappartementen. In de plint van het gebouw, komen helemaal in stijl van Strijp-S, ruimtes voor kleine en startende ondernemers.

De appartementen worden voorzien van grote balkons en in het gebouw komt een inpandige opslag voor fietsen. De bewoners van de appartementen wonen rond een groene patio, die wordt aangelegd op de derde verdieping van Matchbox.

Presentatie Duurzaamheid Ketensamenwerking - S+DK.png

Het gebouw krijgt een betonnen kern waar de lift en het vluchttrappenhuis een plek krijgen. Daaromheen is alles van hout: houten vloeren, houten kolommen en houten balken. Door het toepassen van zoveel hout in een gebouw wordt er in het gebouw meer CO2 opgeslagen dan dat er nodig is om het gebouw te bouwen. We dragen hiermee dus bij aan het terugdringen van het CO2-probleem.

Voor dit project is een MIA-subsidie aangevraagd en het heeft een MPG score van slechts 0,49.