_RSF9716.jpg

Drents Dorp Noord

Samen met Woonbedrijf realiseerden we 110 huurwoningen en 30 koopwoningen in Drents Dorp Noord. De woningen worden gebouwd in de Koenraadlaan, Needestraat, Groenlostraat, Zutphenstraat, Apeldoornstraat, Lochemstraat en Halvemaanstraat in Eindhoven. Het ontwerp van de woningen sluit aan bij het vooroorlogse karakter van de wijk. In juli 2012 zijn de eerste bouwactiviteiten gestart en het project is in het voorjaar van 2014 geheel opgeleverd.

De architectuur sluit aan bij de bestaande bouw in Drents Dorp. Biq stadsontwerp uit Rotterdam heeft de woningen ontworpen. De woningen zijn ruim, sober en doelmatig, maar met kwaliteit gebouwd. Om de lange bouwblokken te segmenteren komen er hoogteaccenten. Het parkeren gebeurt voor een groot deel op binnenterreinen, elke bewoner krijgt daar één parkeerplaats.

Drents Dorp

Drents Dorp dankt zijn naam aan het grote aantal arbeiders uit Drenthe. Zij trokken in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Eindhoven, om in de Philipsfabrieken te gaan werken. Zij werden in ‘Drents Dorp' gehuisvest. De wijk is de afgelopen jaren al voor een groot deel grondig onder handen genomen.