icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Eindhoven

Wonen in Wiele

In opdracht van SDK Vastgoed en Woonbedrijf bouwt Stam + De Koning Bouw de groene leefomgeving van morgen; ‘Wiele’. In het Eindhovense stadsdeel Strijp wordt deze unieke wijk met 139 woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen gerealiseerd. Op loopafstand van het Philips de Jongh Park, Strijp-S en Landgoed De Wielewaal dus midden in het groen, maar overal dichtbij.

De groene leefomgeving van morgen

Wiele is een groenstedelijke ontwikkeling, en dus een parkachtige woonomgeving. De eengezinswoningen en appartementen worden gebouwd met een gevarieerd silhouet. Grote gevelopeningen en ruime overtrekken zorgen voor een royale uitstraling. De daken worden voorzien van groen en dragen daardoor bij aan verkoeling in de zomer en hebben een extra isolerende werking voor in de wintermaanden.

Het plan is voor een groot deel autovrij, woningen zijn bereikbaar via paden welke toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Door de ideale ligging van Wiele zit je dichtbij alle gewenste voorzieningen. Toch is er rekening gehouden met de intensieve autogebruiker, parkeren wordt gedaan uit het zicht op de daarvoor aangelegde parkeergelegenheden aan de achterzijde van de bebouwing.

Duurzaamheid

Alle woningen worden voorzien van een eigen warmtepomp, een stukje techniek dat tegenwoordig niet meer weg te denken is vanwege het comfortabele, veilig en milieubewuste gebruik. Ook worden de woningen voorzien van zonnepanelen en sedumdaken. Deze zijn buiten de isolerende werking in de winter en verkoelende werking in de zomer ook goed voor de biodiversiteit; de in bloei staande planten trekken insecten aan. Ook functioneert het dak als demper bij het voorkomen van een overbelast rioolstelsel.

Daarnaast wordt er bij de bouw veelvuldig gebruik gemaakt van hout, komen er nestkasjes in de gevel en worden materialen van de voormalige BMX-baan, die op de locatie van Wiele was gesitueerd, zoveel mogelijk hergebruikt.

20220228_render 1_elburglaan.JPG

Aanbod

Wiele kent een zeer gevarieerd woningaanbod. De appartementen zijn zowel te huur als te koop. De koper kan ook kiezen uit verschillende hoek- en tussenwoningen en zelfs patiowoningen zitten in het aanbod.

Ontwikkelaars
SDK Vastgoed en Woonbedrijf
Oplevering
Eind 2023