icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Eindhoven

Nieuw Bergen

In het hart van de stad Eindhoven, in een van de meest authentieke en populaire wijken gaat Stam + De Koning het project ‘Nieuw Bergen’ realiseren. Dit wordt gedaan in opdracht van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed, die het gebied rondom de Deken van Somerenstraat heeft herontwikkeld.

NB 2,3,4,.jpg

Het project bevat een groot bouwvolume en hoog stedelijke dichtheid maar geen grote, massieve woontorens. Internationaal architectenbureau MVRDV heeft een ontwerp gemaakt met schuine afsnijdingen van de gebouwen wat zorgt voor een open karakter en een maximum aan daglicht in het gebied.

 

Het project bestaat uit zeven gebouwen, vijf daarvan worden nieuw ontwikkeld, twee bestaande gebouwen worden gerenoveerd. In deze zeven gebouwen komen maar liefst 237 woningen en verschillende commerciële ruimtes. Daarnaast komt er onder het plan ook nog een parkeergarage.

Binnen het project is rekening gehouden met zowel duurzaamheid als inclusiviteit. De herontwikkeling voegt namelijk 3.200 m2 groen toe aan de binnenstad van Eindhoven en wordt het een gemêleerd plan waarin huurappartementen voor wooncorporatie Trudo komen evenals huurappartementen in het midden en hoge segment. Daarnaast zijn er in verschillende prijscategorieën afmetingen appartementen te koop.

NB4.jpg
Start bouw
Q1 2023
Geplande oplevering
2026
Opdrachtgever en gebiedsontwikkelaar
SDK Vastgoed
Architect en stedenbouwkundige
MVRDV