HomeProjecten Groene Toren, Eindhoven

Groene Toren, Eindhoven

Het karakteristieke kantoorgebouw de Groene Toren, gebouwd in 1973, staat in het centrum van Eindhoven. In opdracht van Foolen & Reijs Vastgoed transformeert Stam + De Koning het gebouw van kantoor naar een gecombineerde functie: wonen, hotel en restaurants.

De bestaande horeca op de begane grond; Eetcafé Movies, Pizzeria Da Verdi en iWok&Go krijgt een interne en externe facelift. Deze werkzaamheden worden eerder opgeleverd zodat de restaurants snel weer open kunnen.

Op de eerste tot en met de zevende verdieping komt het luxe NH-hotel****+ met 132 kamers, congreszaal en fitness. De achtste tot en met twaalfde verdieping zijn bestemd voor extended stay appartementen. Het restaurant komt op de dertiende laag. Bovenop het gebouw komt de rooftopbar met prachtig uitzicht over de stad.

Het gebouw wordt volledig gestript, waarbij de betonnen draagstructuur en gevelbanden behouden blijven.De gevels worden voorzien van verdiepingshoge vouwpuien van bronskleurige kozijnen met groen getint glas. De lofts en hotelkamers worden voorzien van een verticale vouw-pui zodat bewoners en gasten een groot deel van de gevel kunnen openen. Aan de zijde van het station wordt medio november een gebouw-hoog videoscherm in de gevel geïntegreerd. De bouwlocatie is hoog stedelijk waardoor er nauwelijks ruimte is voor de bouwplaats. De aanvoer van materiaal wordt nauwkeurig gepland en naar de juiste verdieping getransporteerd.

De hoge kwaliteit van de hotelkamers is vastgelegd in een zgn mock up. Deze proefkamer laat exact zien hoe het eindresultaat is afgestemd met de opdrachtgever. Zo weten alle betrokken partijen precies wat zij moeten doen en zijn de diverse bewerkingen goed op elkaar afgestemd. In dit project passen we de kennis toe die we in vorige projecten, zoals Philips Lighting, hebben opgedaan. Tijdens de daily stands bespreken de voormannen de vastgelegde voortuitgang. Zodat ook in dit project weer op hoge snelheid kan worden afgebouwd, tot 24 hotelkamers per week.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever:
  Foolen & Reijs Vastgoed BV
 • Architect:
  Diederendirrix
 • Oppervlakte:
  ca. 13.000 m2
 • Projectcategorieën
  Wonen
  Renovatie
+