Dia30.JPG

De Lichttoren

Een vloeroppervlak van 47.000 m² (een slordige zeven voetbalvelden), 200.000 m³ inhoud, 11.800.000 kg verwijderd materiaal, 350 km vloerleidingen ... Maar het waren vooral de gezamenlijke ambitie, de vastbeslotenheid en intensieve samenwerking die de herontwikkeling van De Lichttoren maaktten tot een prestatie van formaat.

In opdracht van eigenaar Sint Trudo hebben we de oude Philipsfabriek in het hartje van Eindhoven getransformeerd tot een uniek woon-, werk- en verblijfsmilieu. Een aangenaam milieu, dankzij de moderne WKO-installatie met vloerverwarming en -koeling. Op de begane grond vonden horeca, winkeltjes en andere publieksfuncties een plek. Daarboven vormen kantoren een buffer naar de hoger gelegen woonruimten. Die bestaan uit indrukwekkende industriële lofts op niveau 3 tot en met 6 en een aantal penthouses helemaal bovenin. Het ‘icoon van Eindhoven' werd verder uitgebreid met een deel nieuwbouw waarin een hotel en appartementen zijn ondergebracht. De buitenschil van het rijksmonument is gerenoveerd en gerestaureerd "met respect voor het verleden en vertrouwen in de toekomst," aldus het Eindhovens Dagblad.

 

Inderdaad een prestatie van formaat, van alle betrokken partijen, die in 2009 werd bekroond met de Dirk Roosenburgprijs. Een project waaraan wij onze naam met enorm veel plezier en trots hebben verbonden.