_RSF4223.jpg

Anton & Gerard

In de imposante Hoge Rug fabrieken SAN en SBP op Strijp-S produceerde Philips in het verleden uiteenlopende apparaten. Nu zijn de twee rijksmonumenten - inmiddels omgedoopt tot Gerard en Anton, als eerbetoon aan de mannen die Eindhoven groot maakten - getransformeerd tot een unieke plek om te wonen en te werken.

In beide gebouwen zijn zo'n 244 woon/werk-lofts gerealiseerd; ruimten van 50 of 80 m² of een veelvoud daarvan, met een hoogte van maar liefst 4,5 meter. Douche, toilet en keuken zijn ondergebracht in een verplaatsbare ‘Qbi', zodat de lofts volledig vrij indeelbaar zijn en telkens weer van functie (wonen of werken of een combinatie daarvan) kunnen veranderen. Een WKO-installatie met vloerverwarming en -koeling zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Bovenop de twee gebouwen zijn indrukwekkende daktuinen, waar bewoners kunnen genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. 

 

De enorme volumes van beide gebouwen worden op de grond doorbroken, zodat uitnodigende doorgangen ontstaan. Publieksgerichte functies als horeca, galerietjes, ateliers en design/cultuur winkeltjes op de begane grond en eerste verdieping dragen bij aan de levendigheid van Strijp-S.