Dag van de Bouw 2024

Altijd al willen weten hoe een iconische project midden in de stad wordt gerealiseerd? Kom dan zaterdag 8 juni 2024, tijdens de Dag van de Bouw, kijken op onze bouwplaats van project 'Nieuw Bergen', aan de Deken van Somerenstraat, in het centrum van Eindhoven.

Banner_DvdB_2024_S+DK_tbvWebsite.jpg

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een landelijk evenement georganiseerd door Bouwend Nederland waarop bezoekers, van jong tot oud, kunnen komen ontdekken wat er allemaal komt kijken bij de bouw van verschillende projecten. Hieraan nemen wij deel om een ieder kennis te laten maken met het vak, ons bedrijf en het belang van (woning)bouw (in de stad).

Openingstijden

De bouwplaats is vanaf 10:00 geopend. Om 13:30 is het laatste moment tot inkom en om 14:00 uur zal de bouwplaats weer worden gesloten.

Bereikbaarheid

De ingang van het bouwterrein is gelegen aan de Deken van Somerenstraat. Wij adviseren zo veel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Parkeren kan op de door gemeente Eindhoven aangegeven parkeerplaatsen.

Wat je kunt verwachten

Loop over de bouwplaats van project Nieuw Bergen (binnen de uitgezette looproute) en kom van alles te weten over verschillende fases die een bouwproject doormaakt. 

 • Middels de vele infopunten kom je interessante en leuke feitjes te weten;
 • Één project wat zowel nieuwbouw als transformatie omvat;
 • Stel je vragen aan het aanwezige bouwteam;
 • Bekijk een grote grondwerkmachine van binnen;
 • Bewonder het unieke project door een unieke VR-experience;
 • Krijg een inkijkje in de volledig nieuwe parkeerkelder;
 • Bekijk hoe we het oude politiebureau hebben omgetoverd tot woningen. 

Reglement

Bij het bezoeken van de bouwplaats moeten onderstaande regels in acht worden genomen:

 • Betreden op eigen risico;
 • Draag stevige, dichte schoenen. Bezoekers op slippers, sandalen, pumps o.i.d. worden geweigerd;
 • Volg altijd de instructies van de medewerkers op;
 • Blijf binnen de afgezette looproute en let op, de ondergrond is niet altijd vlak;
 • Roken, eten en drinken is niet toegestaan op de looproute;
 • Kinderen tot 16 jaar enkel onder begeleiding;
 • Kinderen onder 1,20 meter niet toegestaan op de steigers. Zij kunnen wel de overige route betreden;
 • Huisdieren zijn niet toegestaan.
2206_SDK_NieuwBergen_HelloEve_copyrightWAX.jpg

Artist impression Nieuw Bergen

Het project

In het hart van de stad Eindhoven, in een van de meest authentieke en populaire wijken realiseert Stam + De Koning het project ‘Nieuw Bergen’. Dit wordt gedaan in opdracht van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed, die het gebied rondom de Deken van Somerenstraat heeft herontwikkeld.

Het project bevat een groot bouwvolume en hoog stedelijke dichtheid maar geen grote, massieve woontorens. Internationaal architectenbureau MVRDV heeft een ontwerp gemaakt met schuine afsnijdingen van de gebouwen wat zorgt voor een open karakter en een maximum aan daglicht in het gebied.

Het project bestaat uit zeven gebouwen, vijf daarvan worden nieuw ontwikkeld, twee bestaande gebouwen worden gerenoveerd. In deze zeven gebouwen komen maar liefst 237 woningen en verschillende commerciële ruimtes. Daarnaast komt er onder het plan ook nog een parkeergarage.

Binnen het project is rekening gehouden met zowel duurzaamheid als inclusiviteit. De herontwikkeling voegt namelijk 3.200 m2 groen toe aan de binnenstad van Eindhoven en wordt het een gemêleerd plan waarin huurappartementen voor woningcorporatie Trudo komen evenals huurappartementen in het midden en hoge segment. Daarnaast zijn er in verschillende prijscategorieën en afmetingen appartementen te koop.

Partners

Om bezoekers een zo volledig mogelijk beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij de bouw van zulke grote projecten hebben wij ook verschillende partners uitgenodigd. Onderstaande partners zullen ook aanwezig zijn op de bouwplaats op 8 juni.

 

 • VolkerWessels partners

Het realiseren van projecten doen we altijd in samenwerking met zusterbedrijven binnen ons moederbedrijf VolkerWessels. De ontwikkelaar van het project SDK Vastgoed zal aanwezig zijn. Daarnaast zijn ook KWS Infra, Van Kessel en De BouwHub aanwezig om te vertellen wat hun bijdrage is tijdens de bouw.

 • Makelaars

Het bezoeken van de bouwplaats biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om jou potentiële nieuwe woning te bezichtigen, er zijn nog enkele appartementen te koop. De makelaars Honders/Alting Makelaars en Van Santvoort Makelaars zullen aanwezig zijn om hierover de benodigde informatie te verstrekken. 

 • Overige partners

Voor het bouwen van een prachtig project als deze zijn natuurlijk ontzettend veel handjes nodig. Bouwmensen leiden echte vakmensen op, zij zullen hier dan ook alles over vertellen. 

Tot slot zal ook Boels aanwezig zijn; en zij brengen speciaal materieel mee wat je tot grote hoogte kan brengen. 

Download hier de echte VolkerWessels kleurplaat

Wij stellen de bouwplaatsen open voor alle geïnteresseerde, van jong tot oud. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Kortom, een leuke dag voor het hele gezin en een unieke kans om de wondere wereld van de bouw te leren kennen. 

Tot zaterdag 8 juni!