Winnaar BENELUX TROFFEE: Parkeergarage Zwijssen

Een knap “staaltje” werk!

Parkeergarage Zwijsen 1.PNG

“Parkeergebouw Zwijsen is een slim, innovatief, circulair, modulair, flexibel, remontabel, natuurinclusief, klimaatadaptief, multifunctioneel en toekomstbestendig parkeergebouw, verankerd in de historische context met hoge beeldkwaliteit en een slim mobiliteitsconcept (Mobility as a Service). Verbonden met het NS station Tilburg via een soepele en aantrekkelijke vormgegeven LocomotiefBoulevard. In de huidige vorm heeft de garage een capaciteit van 730 auto’s, 228 fietsen en 65 scooters.”

Sinds mei dit jaar is de parkeergarage in gebruik en officieel geopend door wethouder en architect. Naast dat de garage een ruime hoeveelheid parkeergelegenheid biedt, aan bezoekers, bewoners en bedrijven in de spoorzone, is het ook een ecologisch verantwoord gebouw. Het dak is voorzien van groen (sedum en rijke kruiden) bedekking én zonnepanelen. Het groen op het dak helpt bij het absorberen van regenwater, verbeterd de luchtkwaliteit en verlaagt de omgevingstempratuur. 

De parkeergarage is gebouwd door EZ Park, in samenwerking met Stam + De Koning Bouw en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, in opdracht van Gemeente Tilburg

Bekijk video