Toekomstige buren ontmoeten elkaar bij de start bouw

Realisatie 50 huur- en koopwoningen, vlakbij Woenselse Markt in Eindhoven.   Op woensdag 13 april vieren de toekomstige bewoners samen met de betrokken partijen de start van de bouw fase 2. De viering staat in het teken van ontmoeting tussen nieuwe en oude bewoners. Bewoners zorgen er samen voor dat het prettig wonen is in de wijk.

aanbod koopwoning 1.PNG

Fase 2 bestaat uit 25 koopwoningen en 25 huurwoningen. Ze worden gerealiseerd aan de Van Kinsbergenstraat, de Zeeheldenlaan en de Trompstraat. De 25 huurwoningen maken deel uit van het wijkvernieuwingsproject Wonen met Spice en zijn toegewezen aan huurders die al in de wijk wonen. De 25 koopwoningen zijn reeds verkocht, onder de naam GeWoon Eindhoven.

Het worden comfortabele woningen die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Ze worden aangesloten op Warmte Koude Opslag, wat betekent dat warmte en koeling uit de grond wordt gehaald. De woningen zijn niet meer aangesloten op gas.

 

Verder worden de woningen gebouwd in het PlusWonen-systeem, waardoor de huizen er in enkele maanden staan. Vooral het bouwen van het casco gaat snel en is heel spectaculair. Vanaf deze week zijn we gestart met het plaatsen van de betonnen wanden.

Koopwoningen fase 3 in het najaar van 2016 in verkoop

Op dit moment werken we aan de ontwikkeling van de woningen in fase 3. De verwachting is dat na de zomer 2016 de verkoop en toewijzing start van de woningen in deze fase. In totaal worden er ruim 100 woningen, een mix van huur en koop, gerealiseerd in fase 3.

 

Meer informatie over de koopwoningen vindt u hier.