Start bouw Boxtel-Zonnegolven

Toekomstige bewoners vieren, samen met opdrachtgever Slokker Vastgoed, de gemeente Boxtel en bouwer Stam + De Koning (VolkerWessels) de start bouw van hun toekomstige woningen. Het gaat om de laatste fase van het woningbouwproject Boxtel-Zonnegolven.

160426 Groep.jpg

Eensgezinswoningen

Boxtel-Zonnegolven bestaat uit achttien eengezinswoningen; twee-laags met een kap. De verkoop van de woningen startte in mei 2015. De huizen waren al snel verkocht, mede door de mooie ligging, het prettige woonprogramma en de aantrekkelijke prijs. De laatste fase van Boxtel- Zonnegolven wordt, als alles volgens planning verloopt, opgeleverd in november 2016.

Archeologische vondsten

Een interessant weetje over de locatie is dat in 2014 een Boerenerf uit de dertiende eeuw opgegraven is. Voorafgaand aan het bouwrijp maken van de grond werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek kwamen sporen van een boerderijerf uit de Volle Middeleeuwen (ca. 1000-1250 na Chr.) én een handjevol bewoningssporen uit de IJzertijd (ca. 800 v. Chr.) tevoorschijn. Door deze vondsten kon belangrijke kennis aan Boxtels verleden worden toegevoegd.

Start bouw

De toekomstige bewoners vieren samen met andere betrokkenen de start bouw van de laatste fase van Boxtel-Zonnegolven. Na de lovende woorden van wethouder Van de Wiel en directeur Stam + De Koning Hugo van Boxmeer, proosten we op een succesvolle bouw.