Start Bouw Willaertplein

Vorige week woensdag vierden Stam + De Koning en woningcorporatie Sint Trudo de Start Bouw van project Willaertplein. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats op het toekomstige bouwveld in Eindhoven. Onder het genot van een hapje en een drankje vierden de omwonenden van het project de start van de bouw.

MC_StamDeKoning_StartbouwWillaertplein_05WEB.png
Tekening.png

Buurtinitiatief

Stam + De Koning bouwt in opdracht van Sint Trudo veertien appartementen met een gezondheidscentrum in de plint aan het Willaertplein in Eindhoven. Op initiatief van de buurtvereniging is in samenwerking met Sint Trudo het initiatief genomen tot de bouw van de appartementen. Ria Muller, voorzitter van het buurtcomité sprak de gasten toe en besprak waarom het voor de buurt zo belangrijk is dat gebouwd gaat worden op het toekomstige bouwveld. Zij gaf aan dat ze trots is op haar comité en dat de buurt erg blij is dat na al die jaren gebouwd gaat worden op het veld. Het thema van de start bouw viering was dan ook: “Het duurt effekes maar dan hedde ook wa”. Deze tekst valt te bewonderen in een prachtige muurschildering gemaakt door Niels Bakkerus, op de muur grenzend aan het bouwterrein.

 

Viering 
De start bouw viering is extra feestelijk door een gastoptreden van Miggs de Bruin. Deze rapper is opgegroeid in de buurt en verwerkt de door hem opgedane ervaringen in zijn teksten. De officiële start bouw handeling bestond uit het zegenen van het bouwterrein met een fles champagne. Ria Muller was zo dapper om met een hoogwerker de lucht in te gaan om de fles tegen de beschilderde muur uiteen te laten spatten. Dat de zon nog doorbrak maakte het een extra feestelijke middag aan het Willaertplein.