Stam + De Koning realiseert 22 huurwoningen voor Woonbedrijf

Oplevering al in zomer 2015   De contouren van de plattegronden van de woningen zijn zichtbaar en de eerste palen zijn geboord. Op maandag 30 maart jl. is de start van de bouw van 22 nieuwe huurwoningen officieel gevierd samen met de toekomstige bewoners. De woningen komen in Veldhoven, op het terrein waar vroeger basisschool De Berckacker stond. Ze worden supersnel gebouwd volgens de methode van Pluswonen van VolkerWessels in opdracht van woningcorporatie Woonbedrijf. Over ongeveer drie maanden is de eerste woning al gereed. In de zomer zullen alle 22 woningen opgeleverd zijn.

Groepsfoto bewoners.jpg
Groepsfoto bewoners.jpg

Omdat de bouwtijd zo kort is, heeft Woonbedrijf alle

nieuwe woningen alverhuurd. De 22 huishoudens die

er komen wonen waren natuurlijk bij de

starthandeling aanwezig. Ze hebben hun

toekomstwensen in speciale schatkistjes gedaan en

die zijn onder hun woning geplaatst. Zo blijven zij

voor altijd verbonden aan de woning. Nicole

Ramaekers, wethouder Economie en Ruimtelijke

Ontwikkeling van de gemeente Veldhoven, Paul

Terwisscha van Scheltinga, adjunct directeur en

manager Vastgoed en directeur Arno van Tilburg van

Stam + De Koning wensten de bewoners veel

woonplezier op deze plek.

4. Afbeelding bij persbericht Kemphaan Woonbedrijf.jpg

Huurwoningen geschikt voor gezinnen

De woningen worden gebouwd volgens het Pluswonen-concept dus worden ze grotendeels in de fabriek vervaardigd en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dat levert veel voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Toch hebben de huizen dezelfde eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. Verder krijgt ieder huis een tuin van ongeveer 8 meter diep, met een eigen berging. De gemiddelde oppervlakte per woning is circa 100 m2. Op de begane grond is een woonkamer en open keuken. Op de eerste etage zijn drie slaapkamers en een badkamer. Er is een vaste trap naar de zolder. De huurprijzen van de woningen variëren van € 640,00 tot € 660,00.

Maatschappelijke prestatie

Als grootste corporatie in de regio, neemt Woonbedrijf graag de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de volkshuisvestelijke opgave in de regio. Paul Terwisscha van Scheltinga, adjunct directeur en manager Vastgoed Woonbedrijf: “Ondanks de verhuurdersheffing wil Woonbedrijf nieuwbouw blijven realiseren. We gaan door met waar we goed in zijn: het zorgen voor goede woningen in prettige buurten. Ook in de regio van Eindhoven. Woonbedrijf werkt aan wonen, het wonen van onze klant. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten.”

 

Nicole Ramaekers, wethouder Economie en Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Veldhoven: “We zijn blij dat er ook in Veldhoven weer volop gebouwd wordt. En dat dat zo snel gerealiseerd wordt, is een goede ontwikkeling!” Arno van Tilburg voegt hieraan toe: “Wij zijn blij met de kans om deze prachtige woningen te ontwikkelen en bouwen. We verzorgen het totale traject, van ontwerp, naar vergunningen tot bouwen en daarbij sturen we alle betrokken partijen aan. Het is voor ons een nieuwe manier van werken waar we, naast de traditionele bouwwijze, veel toekomst in zien.”