Stam + De Koning ontvangt PSO 2

Stam + De Koning (VolkerWessels) heeft trede 2 bereikt van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Het keurmerk is een beloning voor bijdragen aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Afbeelding certificaat PSO trede 2l.JPG

'Bij Stam + De Koning werken ruim 100 mensen. Door deze omvang hebben we de mogelijkheid om mensen te helpen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt', vertelt directeur Arno van Tilburg van Stam + De Koning. 'De ervaringen die wij in 's-Hertogenbosch en Eindhoven hebben opgedaan zijn heel positief'.

Rob den Dekker 2 juni 2014.jpg

In Eindhoven wordt op diverse bouwplaatsen samengewerkt met Springplank040, een lokaal initiatief om dak- en thuislozen op weg te helpen. Inmiddels zijn de eerste medewerkers doorgestroomd naar een reguliere baan. Voor de grote transformatie van het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch is samen met Atlantgroep het Social Returnplan uitgewerkt. Op dit project zetten alle betrokkenen; Provincie Noord-Brabant, Stam + De Koning en onderaannemers de schouders eronder. Er wordt ruimschoots voldaan aan de social return doelstelling, onder andere door jonge mensen op te leiden door eigen leermeesters en met de inzet van De Regionale Huismeester.

Om sociaal ondernemen zichtbaar te maken heeft Stichting PSO-Nederland samen met TNO, Start Foundation en andere organisaties uit de markt het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontwikkeld. PSO stimuleert socialer ondernemen en creëert een duurzame social return. PSO kent vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Gemeten wordt of organisaties bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere organisaties, als het gaat om het aanbieden van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt.

Afbeelding certificaat PSO trede 2l.JPG