Stam + De Koning haalt de hoogste trede op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Stam + De Koning Bouw, een VolkerWessels onderneming, heeft trede 3, de hoogste trede, op de Prestatieladder Socialer Ondernemen gehaald. Wethouder Staf Depla reikte het certificaat uit aan directeur Arno van Tilburg. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat Stam + De Koning op haar projecten mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt en in de bedrijfsvoering een duurzame plek biedt.

Uitreiking PSO 3 29 september 2016.jpg

Waarom de Prestatieladder Socialer Ondernemen?

“Bij Stam + De Koning werken ruim honderd mensen, wij hebben dus de mogelijkheid om mensen te helpen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt”, vertelt directeur Arno van Tilburg. “De ervaringen die wij op diverse projecten in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch hebben opgedaan zijn heel positief. Mensen krijgen bij ons de kans zich te ontwikkelen, en stromen door naar een duurzame arbeidsverhouding. Wij ontwikkelen samen; we delen wat we weten zodat we met zijn allen verder komen”.Uitreiking PSO 3 29 september 2016.jpg

Samenwerking met gemeente Eindhoven en andere organisaties

Het certificaat maakt ook deel uit van het convenant wat Gemeente Eindhoven en Stam + De Koning in het voorjaar sloten. Wethouder Depla: ‘Ik vind het geweldig dat Stam + De Koning mensen een kans geeft om echt mee te doen in de bouw’. Stam + De Koning is een van de oprichters van Collectief040 waarin diverse Eindhovense bedrijven samenwerken op het gebied van Sociaal Ondernemen. De vacatures worden ingevuld door onder andere De Regionale Huismeester en Springplank040.

Wat is de PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk voor organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is een(h)erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen. Meedoen biedt voordelen voor iedereen. Meer organisaties creëren kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én de sociale identiteit van de deelnemende organisatie wordt zichtbaar voor medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten. PSO kent vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Stam + De Koning heeft onlangs de stap gemaakt van trede 2 naar trede 3; het hoogste niveau.