Stam + De Koning Bouw legt namens VolkerWessels Tiny Forest aan in Heeze

Naast het schoolplein van basisschool Merlebos in Heeze is vandaag een nieuw Tiny Forest aangeplant, een stukje dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. De kinderen van de school hebben samen met buurtbewoners de eerste bomen geplant, waarbij ze werden geholpen door Wethouder Robert Groenewoud van de gemeente Heeze-Leende en Maikel Staps, directeur van VolkerWessels-onderneming Stam + De Koning Bouw.

Tiny Forest Heeze - Foto VolkerWessels-061.jpg

Het Tiny Forest is een nieuw stukje natuur in het dorp, waar wel 27 verschillende soorten bomen in komen te staan en waar veel dieren zich thuis zullen voelen. Daarnaast zal het Tiny Forest dienst doen als buitenleslokaal voor de leerlingen van de school, die er ook onderzoekjes zullen doen en het bos zullen helpen onderhouden. Bijzonder aan dit ‘wetland Tiny Forest’ is dat het deels is aangelegd in een wadi. Vanwege de hevige regenval van de afgelopen periode konden nog niet alle boompjes vandaag worden geplant. De schoolkinderen zullen het Tiny Forest de komende weken daarom verder afmaken, onder begeleiding van de hoveniers van VolkerWessels-onderneming Gebr. Van Kessel. 

Tiny Forest Heeze - Foto VolkerWessels-11.jpg

Tiny Forests in heel Nederland

Het initiatief voor het Tiny Forest in Heeze komt van de gemeente Heeze-Leende en enkele betrokken buurtbewoners en wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking die VolkerWessels begin dit jaar heeft gesloten met IVN Natuureducatie en Earthwatch Europe. VolkerWessels treedt op als sponsor, IVN Natuureducatie is verantwoordelijk voor de organisatie en Earthwatch Europe gaat samen met vrijwilligers de groei van het bos monitoren.


Begin dit jaar zijn vanuit deze samenwerking al zes Tiny Forests geplant in o.a. Limburg, Overijssel en Drenthe. De ambitie van VolkerWessels is om daar komend voorjaar nog tien locaties aan toe te voegen. We zijn ervan overtuigd dat extra natuur bij schoolpleinen veel kan betekenen voor klimaatadaptatie en het zorgt ervoor dat kinderen veilig en zorgeloos kunnen spelen in een groene omgeving. Daarmee is VolkerWessels op dit moment de grootste partner van het IVN voor de aanleg van Tiny Forests in Nederland.