Sam (10) werkt Technische Dienst Gebouw uit in Minecraft!

Sam woont samen met zijn ouders en zusje (bijna) tegenover het voormalige Technische Dienst Gebouw. Vanuit hun zolder hebben zij zicht op de transformatie. Sam volgt de transformatie op de voet en kwam zo op het idee om dit gebouw helemaal uit te tekenen in Minecraft.

minecraft.png

Minecraft

Minecraft is een computerspel waarin je in een uitgestrekt gebied kubusvormige objecten kunt plaatsen op een rooster. Het spel bouwt dan automatisch een omgeving, met grondstoffen, tegenstanders, dieren, bergformaties en meren. De speler kan de omgeving actief aanpassen.

minecraft.png

Replica

Sam tekende het hele TD-gebouw uit in het spel en maakte hier een realistische, bijna natuurgetrouwe replica van. Zelfs aan de binnenkant van het gebouw heeft hij allerlei ruimtes getekend: kamers, een bibliotheek, sportzaal, zwembad, een grote zaal en natuurlijk een lift naar de hoogste verdieping (waar Sam wil wonen).

foto sam.jpg

Rondleiding

Nadat Sam contact met ons gezocht heeft hebben wij hem natuurlijk uitgenodigd om een kijkje te nemen in het échte TD-Gebouw. Wij gaven hem een uitgebreide rondleiding waarbij hij ook op het dak mocht kijken! Vanaf het dak had hij goed uitzicht op zijn school (hij kon zelfs zijn klas zien) en op zijn eigen huis!

 

Wij vinden het erg leuk dat zo’n jonge buurtbewoner geïnspireerd raakt door onze projecten, en wij vinden het dan ook top dat we Sam konden rondleiden en meer konden vertellen over het project.

 

Sam is na de rondleiding meteen verder gegaan met zijn spel, om nieuwe details aan te brengen in zijn ontwerp!