S-West: Hoogste punt blok Frederik bereikt

Op Strijp-S in Eindhoven bouwt Stam + De Koning in opdracht van MRP Development aan nieuwbouwproject S-West. De vier woontorens in het plan (vernoemd naar de familie Philips: Benjamin, Maria, Frederik en Frits) gaan ruimte bieden aan 233 appartementen en zes commerciële ruimten. Onder de gebouwen komt een half verdiepte parkeergarage. Het geheel wordt aangekleed met een prachtige binnentuin die voor volop groen zorgt. Dit maakt S-West nóg aantrekkelijker.

S-West.jpg
S-West.jpg

Hoogste punt blok Frederik

Op 28 oktober werd de vlag gehesen om het bereiken van het hoogste punt (30 m1) van Blok Frederik te vieren. Dit blok is verkocht aan SPF (Spoorweg Pensionfonds) en de 91 appartementen zullen vanaf Q3 2021 verhuurd gaan worden.

Vorderingen op de bouw
De bouw van de nieuwe woonwijk op Strijp-S vordert in een rap tempo. De ruwbouw van toren Frits is halverwege, verwachting is dat we begin maart het hoogste punt (60 m1) bereiken, enkele weken geleden zijn we hier gestart met de gevel. Bij blok Frederik is de ruwbouw gereed en het metselwerk is al tot aan de vijfde verdieping te bewonderen. Ook is er een start gemaakt met de afbouw. Bij Maria is de ruwbouw bijna klaar, alleen de dakvloer moet er nog op. Binnenkort wordt gestart met de prefab gevelelementen. Benjamin begint uit de steigers te komen. We zijn al ver met de afbouw.

S-West2.jpg

Collega's

Meer dan honderdvijftig collega’s werken iedere dag hard samen aan de realisatie van dit project. Wij zetten hen graag in het (herfst)zonnetje om te vieren dat ze het hoogte punt bereikt hebben van blok Frederik.

S-West 
De centrale ligging van Strijp-S (het bruisend en cultureel hart van Eindhoven) en de doordachte infrastructuur van en naar deze dynamische stadswijk betekent dat S-West goed bereikbaar is. Stam + De Koning realiseert op dit moment meerdere projecten op Strijp, bijvoorbeeld Haasje Over,  De Trudo Toren, Sixty5 (net opgeleverd), en de verdere realisatie van de spoorzone.