Prunellalaan: 27 huurappartementen in het groen

Op de locatie waar vroeger gemeenschapshuis ‘t Hazzo stond, bouwen wij 27 nieuwe sociale huurappartementen te Waalre. De woningen liggen aan de Prunellalaan/Trolliuslaan en zijn geschikt voor huishoudens van 1 of 2 personen. Het is voor iedereen fijn wonen in het groen, ook voor mensen van 55 jaar en ouder.

Indeling

De appartementen zijn verdeeld over 2 blokken. Aan de kant van de Prunellalaan komt een blok met 3 woonlagen en 16 appartementen. Aan de kant van de Trolliuslaan komt een blok met 2 woonlagen en in totaal 11 appartementen.

Alle appartementen zijn ongeveer 66 m2 en hebben een woonkamer, open keuken en 2 slaapkamers. Verder is er een badkamer en apart toilet. De appartementen op de begane grond hebben een klein terras. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een balkon. Bij de entree zijn (privé) bergingen met een aansluiting voor het opladen van bijvoorbeeld een elektrische fiets. Daarnaast zijn er ongeveer 15 parkeerplaatsen dicht bij de appartementen. Ook aan de Prunellalaan zijn parkeerplaatsen te vinden, deze liggen in openbaar gebied waar ook anderen gebruik van kunnen maken.

Duurzaamheid

De appartementen zijn goed geïsoleerd, gasloos en hebben zonnepanelen. Verwarming en warm water wordt geregeld door een warmtepomp zonder unit die buiten staat. Koken doe je elektrisch. Aan de oost-, zuid- en westkant zitten zonwerende screens voor de ramen.

De gevels worden gebouwd met ClickBrick® bakstenen. Deze bakstenen zien er gewoon uit, maar worden niet gemetseld of gelijmd. Ze worden gestapeld en aan elkaar verbonden door een kliksysteem. Het grote voordeel van dit systeem is dat je de bakstenen in zijn geheel kunt hergebruiken. De constructie kan snel en gemakkelijk opgebouwd en afgebroken worden. Hierdoor blijft het afval beperkt tot de eventueel beschadigde bakstenen.

27 Huurappartementen te Waalre - Woonbedrijf | S+DK
Bekijk video
27 huurappartementen te Waalre