Oplichtende bouwkranen op Strijp-S

Je moet goed kijken in de potpourri van licht op Strijp-S, maar dan kun je het niet missen: drie bouwkranen van Stam + De Koning Bouw in het creatieve district zijn rood, groen en geel aangelicht.

Kranen SDK 2.JPG
Strijp.JPG

Gekleurde lichten

De gekleurde lichten vormen een zijweggetje van Glow, dat dit jaar (jammer genoeg, zegt een woordvoerster van Stam + De Koning) niet over Strijp-S loopt. ,,Bovendien is Eindhoven de lichtstad en met deze kraanverlichting willen wij de bouw en de groei van onze stad extra accentueren. Zodat Eindhovenaren, net als wij, trots kunnen zijn op de unieke gebiedstransformatie die op Strijp-S plaatsvindt'', voegt ze er nog aan toe. Bovendien kan er gespeeld worden met de kleuren, bijvoorbeeld door alles rood te maken als PSV speelt.

Diverse

Stam + De Koning Bouw werkt als vaste aannemer voor Strijp-S momenteel op diverse plekken. Drie bouwkranen zijn aangelicht: de torenkraan in de spoorzone is in geel licht gezet, die van de Trudo Toren is groen en Haasje Over (ook Trudo) is rood. Langs het spoor aan de Philitelaan verrijzen drie torens onder de namen Sixty5 (al aardig op hoogte), The Fizz en Next (ook koopappartementen). De Trudo Toren tussen Philitelaan en de Apparatenfabriek krijgt bomen en struiken aan de buitenkant van de sociale woningbouw. En Haasje Over gaat deels over skatehal Area51 heen, ook met sociale huurwoningen.

Detour Festival

De lichtversiering sluit ook aan bij het Detour Festival waarbij de werkzaamheden op een ludieke manier onder de aandacht worden gebracht. Met de komst van innovatieve projecten als de Trudo Toren, Haasje Over en S-West breidt de creatieve broedplaats zich uit en wordt Strijp-S een nog dynamischere plek om te wonen en werken. Kei gaaf natuurlijk maar die mooie woontorens staan er helaas niet van de ene op de andere dag. Om de mogelijke bouwoverlast voor iedereen wat aangenamer te maken, dopen we de omleidingen komende tijd om tot een waar festival.