Oplevering Judith Leysterplein

De oplevering van 31 huurwoningen aan het Judith Leysterplein in Helmond vond gisteren plaats.  Wij hebben deze woningen gebouwd in opdracht van Woonbedrijf. Op de plek waar drie jaar geleden nog basisschool 'de Paardenbloem' stond realiseerde Woonbedrijf 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor één of twee personen. Het zijn allemaal betaalbare sociale huurwoningen van ongeveer 600 euro per maand.   

PP 1.JPG
PP 1.JPG

Duurzame woningen

De ClickBrick® bakstenen die gebruikt zijn om de gevels van de woningen te bouwen zien er gewoon uit, maar worden niet gemetseld of gelijmd. Ze worden gestapeld en aan elkaar verbonden door een kliksysteem. Het grote voordeel van dit systeem is dat je de bakstenen in zijn geheel kunt hergebruiken. De constructie kan snel en gemakkelijk worden afgebroken en weer opgebouwd. En dan blijft het afval beperkt tot de eventueel beschadigde bakstenen.

 

Behalve dat de woningen gebouwd zijn met herbruikbare bakstenen, zijn het ook energiezuinige, gasloze woningen. De elektrische warmtepomp verwarmt de woningen en zorgt voor warm water.