Oplevering GeWoon Eindhoven fase 2

De eerste woningen van fase 2 van het project GeWoon Eindhoven zijn door Stam + De Koning opgeleverd. Fase 2 bestaat uit 25 koopwoningen en 25 huurwoningen. Het project is gelegen rondom het Vredesplein nabij de Woenselse Markt en is een herstructurering van 450 woningen die in 5 fasen worden gesloopt en nieuw gebouwd. De koopwoningen zijn door Stam + De Koning ontwikkeld en verkocht. De huurwoningen worden gebouwd in opdracht van Woonstichting ‘thuis.

Ruud Vred 2.png
Afbeelding Vredesplein.png

De oorspronkelijke bewoners van de wijk hebben veel inspraak gehad in het stedenbouwkundig plan en de architectuur. Deze oorspronkelijke bewoners blijven graag in de wijk wonen; maar liefst 75% keert terug naar de nieuwe woningen.

 

Bijzonder aan GeWoon Eindhoven is dat het door vijf verschillende architecten is ontworpen, zij namen om-en-om een deel van de woningen voor hun rekening. Het stedenbouwkundig plan is zo opgezet dat er ‘groene vingers’ aan het plan zijn toegevoegd. Deze ‘groene vingers’ vormen het groene en autovrije hart van de wijk en veel woningen grenzen aan deze ‘groene vingers’. De auto’s worden geparkeerd op afgesloten binnenterreinen. Dit betekent dat kinderen veilig buiten kunnen spelen tussen de huizen en in het groen.

De bouw van GeWoon Eindhoven fase 3 start naar verwachting in oktober 2017 en bestaat uit 64 huurwoningen, 22 koopwoningen en 24 koopappartementen. De verkoop van deze woningen start binnenkort.

 

Klik hier voor meer informatie over de woningen van het project GeWoon Eindhoven.