Oplevering gemeentehuis Son & Breugel

Het is zover: de renovatie van het gemeentehuis van de gemeente Son & Breugel is klaar. Samen met de nieuwe vleugel, die in mei 2019 al in gebruik is genomen, staat er nu een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. Wij zijn trots op het eindresultaat en op alle collega's die hier hard aan gewerkt hebben!

SOn & Breugel titel.PNG

Vlog Son & Breugel

Vlak voor de oplevering ging collega Amber nog even op bezoek en sprak daar met burgemeester Hans Gaillard over het nieuwe gemeentehuis en wat dit gaat betekenen voor Son en Breugel.

STAM + DE KONING VLOG  Gemeentehuis Son & Breugel
Bekijk video
Gemeentehuis Son & Breugel

Renovatie

In begin 2020 startten wij met de renovatie van het monumentale pand. Na het voorzichtig strippen en slopen van sommige onderdelen kon de opbouw beginnen. De karakteristieke voorgevel en ook andere architectonisch waardevolle elementen, zoals de betonnen pilaren en het baksteenreliëf van de Sonse kunstenaar Theo van Amstel zijn behouden. Net zoals de trap in de hal en het hekwerk van de eerste verdieping. Met respect voor het verleden heeft Architectenburo Inbo een ontwerp gemaakt voor een gebouw dat klaar is voor de toekomst. Het resultaat mag er zijn: een modern, fris en bovendien klimaatneutraal gebouw.

Energieneutraal

Het monument moest energieneutraal worden, zo duurzaam mogelijk.  Dat is gelukt: het is een energieneutraal gebouw. Wat betekent dat de energie die het gebouw verbruikt ook zelf opgewekt wordt. Het gebouw heeft geen gasaansluiting, op een gedeelte van het dak liggen zonnepanelen, de ramen zijn van triple glas (drie lagen), er is een warmtepomp en het regenwater is afgekoppeld van het riool.