Opleverfeest Gerretsonhof

Op donderdagmiddag 2 maart 2017 vierden Woonbedrijf, Stam + De Koning en de bewoners van Gerretsonhof in Eindhoven de oplevering van hun woningen. De Gerretsonhof omvat 36 duurzame en betaalbare nieuwbouwwoningen. De Gerretsonhof bestaat uit drie hofjes, met elk 12 woningen en een gedeelde tuin. Voor het ontwerp van de woningen werkte Woonbedrijf samen met een klankbordgroep van 55-plussers uit de buurt. De woningen sluiten dus echt goed aan op de wensen van de bewoners. De bewoners zijn inmiddels verhuisd en de hofjes zijn beplant. Hoogste tijd om de feestelijke oplevering van de woningen te vieren.

MC_StamDeKoning_OpleveringGerretsonhof_01WEB.jpg
MC_StamDeKoning_OpleveringGerretsonhof_02WEB.jpg

Opleverfeestje

Stam + De Koning organiseerde samen met Woonbedrijf het opleverfeestje voor de bewoners van de Gerretsonhof. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de bewoners door directeur Ingrid de Boer (Woonbedrijf) en directeur Arno van Tilburg (Stam + De Koning) toegesproken over het traject dat zij samen met deze bedrijven hebben doorlopen. Na de speeches werd door de bewoners gedanst en bijgekletst.

MC_StamDeKoning_OpleveringGerretsonhof_09WEB.jpg

Duurzaamheid

Bij de sloop en nieuwbouw werkte Stam + De Koning volgens de aanpak van The Natural Step (TNS). Dat is een duurzame manier van werken. Zo werden de oude woningen op een duurzame manier gesloopt en zijn veel materialen uit de oude woningen hergebruikt. Tijdens de sloop van de oude woningen zijn de oude dakbalken gespaard en verzaagd tot mooie vloerplanken. Dit is een goed voorbeeld van up-cycling van restmateriaal. De sloop en bouw is in een korte periode uitgevoerd. De gezamenlijke tuinen zijn door de bewoners zelf ontworpen en afgelopen najaar aangelegd.

MC_StamDeKoning_OpleveringGerretsonhof_01WEB.jpg

Nieuwe steen

In één van de hofjes ligt de eerste steen van de gesloopte woningen uit 1966. Tijdens het opleverfeest ontvingen de nieuwe bewoners van de Gerretsonhof een nieuwe gegraveerde steen uit handen van Woonbedrijf.