Officiële start bouw Nieuw Bergen

Samen met alle toekomstige bewoners, ontwikkelaar SDK Vastgoed en overige betrokkenen hebben wij gisteren de officiële start bouw van Nieuw Bergen gevierd. Onder het genot van een hapje en een drankje is gisteren de symbolische eerste steen gelegd.

StartBouw_NieuwBergen

De bouw is inmiddels al zo’n 6 maanden in volle gang, de bouwput van de parkeergarage is uitgegraven en de 3 bouwkranen prijken boven de omliggende gebouwen uit. De 2 transformatie gebouwen (Jaune en Vert) staan in de steigers en hier is gestart aan het nieuwe metselwerk. Medio 2026 zal het volledige project (gefaseerd) opgeleverd zijn.

 

Indigo, Violet, Bleu, Rouge, Orange, Jaune, Vert

Net als het kleurenpalet dat naam geeft aan de iconische gebouwen, is Nieuw Bergen zeer divers; het stadsdeel heeft appartementen van het sociale tot het hoge segment. De combinatie van bijzondere woontorens, luxe appartementen en hoogwaardige renovatiebouw maakt Nieuw Bergen tot een bijzondere en mondaine omgeving. 

 

Het ontwerp

Nieuw Bergen past helemaal in de ontwikkeling van Eindhoven als stad met een internationaal onderscheidend karakter. De kenmerkende schuine daken geven alle ruimte aan zonlicht. Het ontwerp komt uit de koker van het internationaal gerenommeerde architectenbureau MVDRV.

“De binnenstad van Eindhoven is een gewilde plek om te wonen. Hoogstedelijke dichtheid was dus nodig, maar we wilden wel gebouwen met karakter, geen standaard woontorens. Dat was één van de redenen om te kiezen voor afsnijdingen. Dit gebeurde door bij elk gebouw een denkbeeldig vlak van 45 graden te nemen vanaf de omliggende bebouwing, daardoor verschillen alle zeven gebouwen in hoogte en vorm. Het voordeel van afsnijdingen is ook het maximale daglicht in elke appartement en op straatniveau, iets wat natuurlijk bijzonder aantrekkelijk is voor aanstaande bewoners.”, aldus Jacob van Rijs – medeoprichter van MVRDV.