Lighthouse Eindhoven gaat de hoogte in met 333 huur appartementen!

Er wordt volop gebouwd aan Lighthouse; de hoogste woontoren van Eindhoven welke tegenover treinstation Strijp-S wordt gerealiseerd. Rockfield Real Estate heeft Lighthouse eerder dit jaar aangekocht voor één van haar investeerders. Samen met hen en alle andere betrokken partijen vierde we het moment dat de toren de lucht in gaat.

c4ce92e4-e47d-4c2d-9713-de32461c825d.JPG

Torenkraan

Inmiddels hebben we een grote torenkraan op de bouwplaats staan en de afgelopen maanden is zijn we volop bezig geweest om de kelder van Lighthouse te voltooien. De torenkraan zal later met het gebouw meegroeien en dus nog hoger worden. Op de foto vanuit de torenkraan is al een deel van de begane grondvloer van bovenaf te zien waarbij ook de eerste contouren van de buitengevels zichtbaar zijn. Duidelijk is ook de zijgevel met een horizontale vertanding te zien. Dit zal later één van de beeldbepalende elementen worden.

De begane grondvloer zal verder gereed worden gemaakt opdat de woontoren vanaf nu de lucht in kan gaan op weg naar een hoogte van 109 meter. Dit moment is feestelijk gevierd met de betrokken partijen.

Duurzame bouw

Lighthouse zal opgebouwd worden uit vloeren en wanden die in het werk met beton zijn gestort. De buitenkant van het gebouw wordt volledig, t/m de 34e verdieping, gemetseld wat bijdraagt aan een robuuste uitstraling. Omdat metselwerk een hoogwaardig product is wat de tand des tijds doorstaat, is dit één van de onderdelen die Lighthouse tot een toekomstbestendig en duurzaam gebouw zal maken.

TorenNiko1.jpg

Aangenaam woonklimaat

In de woningen komen ramen met zonwerend glas en vloerkoeling. Dit zorgt voor een aangenaam woonklimaat wat steeds belangrijker wordt door de huidige klimaatverandering. Deze maatregelen dragen bij aan de duurzaamheidsnormen van de EU taxonomie en CO2 reductie, en een laag energieverbruik. In de onderste lagen van de woontoren worden commerciële ruimtes en voorzieningen gerealiseerd. Zowel gericht op de bewoners als op de omgeving.

Over Lighthouse

Lighthouse wordt een 109-meter hoge woontoren in Strijp-S met 333 huurwoningen en ca. 1.000 m2 commerciële ruimte. De ontwikkeling, realisatie en verkoop van Lighthouse op Strijp S is een langjarige samenwerking tussen Rockfield Real Estate, Spoorzone BV en Stam + De Koning Bouw, uit Eindhoven. De verduurzaming is vanaf het begin onderdeel geweest van het ontwerp van het gebouw en het voldoet aan de hoogste standaarden. De bouw gaat van de hoogste woontoren van Eindhoven gaat naar verwachting nog circa 2,5 jaar duren.