Kruidenbuurtfeest

Zaterdag 23 september 2023 (burendag) was het feest in de Kruidenbuurt. Samen met woningcorporatie Trudo organiseerde we voor alle buurtbewoners het Kruidenbuurtfeest. We vierden dat na ruim 25 jaar de Kruidenbuurt voltooid is. De woningen zijn opgeleverd en de openbare ruimte is aangelegd.

Kruidenbuurtfeest

Van 16 tot 20 uur waren alle bewoners van harte welkom, op het Laurierplein, om de oplevering van de mooie buurt te vieren. Dit deden we aan lange tafels, met lekker eten en gezelligheid. Voor de kinderen was er van alles te beleven, een timmerhoek, verschillende spelletjes en springkussens. Zanger én buurtgenoot Frans van Addrigem trad op en zorgde voor een polonaise over het Laurierplein. We kijken terug op een geslaagde avond!

 

De Kruidenbuurt is een gezellige, diverse buurt die ligt in het Eindhovense deel Stratum. Al in 1995 werden de eerste plannen gemaakt en gesprekken gevoerd over het vernieuwen van de wijk. Uiteindelijk zijn wij met de vernieuwing gestart in het najaar van 2003, zo’n 740 oude huurwoningen zijn vervangen door een gezonde mix van huur- en koopwoningen. Uiteraard deels voor bestaande bewoners, maar ook veel nieuwelingen ontdekten hoe fijn het wonen is in de nieuwe Kruidenbuurt. Tijdens deze periode is altijd het motto geweest: ‘Sloop de woningen, niet de buurt’. En na verschillende gesprekken tijdens het feest blijkt dat dit meer dan gelukt is!