Hoogste punt viering SPACE-S

SPACE-S is hét voorbeeld van klantgestuurd werken. Toekomstige bewoners ontwikkelden samen met Woonbedrijf, studentenhuisvester Vestide, Inbo en Stam + De Koning hun ideale woonbuurt op Strijp-S in Eindhoven. Ruim 1.000 mensen bepaalden samen het DNA, de structuur en inrichting van de buitenruimte en woningen, het ontwerp van de gebouwen én de manier van samenleven. Op bijeenkomsten, inspiratiesessies, via Facebook en op eigen initiatief inspireerden bewoners elkaar en gaven richting aan het definitieve ontwerp.

Space-S_HoogstePunt_02.jpg
Space-S_HoogstePunt_02.jpg

Stam + De Koning werkt op Strijp-S aan de zes appartementenblokken van SPACE-S. Op 24 november 2016 bereikte de bouw het hoogste punt. Dit greep Stam + De Koning aan om haar bouwers in het zonnetje te zetten. De bouwers kregen van de toekomstige bewoners een staande ovatie.  De erehaag die de toekomstige bewoners voor de bouwers vormden, is typerend voor  de mentaliteit van SPACE-S: ‘We doen het samen’. Met een ‘bouwers-bedankt-barbecue’ in Caffee Allee op Strijp-S vierden de mensen die bouwen aan SPACE-S het hoogste punt. 

Space-S_HoogstePunt_11.jpg

Projectleider Martien Leenders bedankte alle bouwers, leveranciers en ketenpartners voor hun grote inzet om dit project te realiseren. ‘Ik vind het geweldig dat de nadruk zo op het bedanken van de bouwers ligt. Een erehaag van bewoners met groot applaus; kan het mooier?’, zo vertelde een bouwer. De toekomstige bewoners bezochten de hoogste dakvloer van het project. Op 60 meter hoogte genoten ze van het spectaculaire uitzicht over Eindhoven. Een bewoner:  ’Ik vind het eigenlijk wel heel knap van de bouwers dat je met zo’n groot project nog steeds op schema bent.’

IMG_3759 (2).JPG

Een aardigheidje: de viering van het hoogste punt valt samen met de eerste opleveringen: in deze week werden de sleutels overhandigd aan de eerste bewoners van SPACE-S. In de loop van de komende maanden volgen nog vele anderen. Alle 402 woningen zullen halverwege 2017 bewoond zijn. Bewoners blijven betrokken bij het beheer van en het samen leven op SPACE-S.