Hijsmoment Haasje Over

Op 24 maart plaatsten twee mammoetkranen zorgvuldig twee bruggen op de huidige onderbouw van Haasje Over. Met deze kenmerkende constructie over Area 51 kreeg de woontoren die wij in opdracht van woningcorporatie Trudo bouwen op Strijp-S meer gestalte. Het ontwerp van Haasje Over is van architectenbureau VMX.

Haasje- hijsmoment.jpg

Bijzondere bouwmijlpaal

De twee bruggen vormen samen het brugdeel over Area 51 waar 44 tweelaagse brugwoningen, 4 ‘friendswoningen’ en twee gemeenschappelijke ruimtes komen. In totaal wordt Haasje Over 70 meter hoog, met 137 één-persoonslofts van 50m² verdeeld over 19 verdiepingen.

 

Volgens de huidige planning, wordt het hoogste punt bereikt in het najaar van 2020 wanneer een energieopwekkende windturbine wordt geplaatst. Begin 2021 wordt de woontoren opgeleverd, toewijzing van de sociale huurwoningen gebeurt eind dit jaar.

Bijzondere cijfers

  • De twee stalen constructies zijn ca 50 meter lang, 10 meter breed en 9 meter hoog. Zij wegen elk 165 ton (165.000 kilo).
  • Naast de twee grote brugdelen, wordt nog een derde constructie gemonteerd aan de kopzijde, wat het totaal brengt op in totaal 500 ton.
  • Er worden drie kranen ingezet met elk een capaciteit van 700 ton.
  • Nadat de montage is afgerond en de vloeren zijn gestort, krijgt de buitenzijde van ‘het haasje’ een complete glazen gevel.
  • De binnenzijde van ‘het haasje’ wordt vormgegeven met houtskelet constructies, voorzien van aluminium afwerking.