Eerste buurtfeest in De Poelenloop in Knegsel

'Waar is dat feestje?' kopt een koe boven de uitnodiging aan de kersverse buurtbewoners. Op de plek waar zij tot voor kort in het weiland liep te grazen, vieren de nieuwe buren - samen met omwonenden, gemeente Eersel, bouwer Stam + De Koning en Trudo - op vrijdag 27 mei de officiële opening van De Poelenloop. Een prachtige nieuwe wijk aan de rand van Knegsel. Dáár is dat feestje!

IMG_0701.JPG

Kans voor starters in Knegsel

De Poelenloop is een bijzonder geslaagd voorbeeld van hoe Trudo ook in de regio jonge mensen de kans geeft hun eerste stap te zetten op de woningmarkt. De corporatie realiseerde hier 24 woningen in de vorm van een aantal Kempische langgevelboerderijen; 20 koop- en 4 huurwoningen. Niet alleen de indeling werd voor een belangrijk deel door de bewoners zelf bepaald. Ook bij de keuze van het architectonisch ontwerp konden de kandidaat-huurders en -kopers hun stem laten gelden. De koopwoningen zijn door Trudo met 20% Slimmer Kopen® korting aangeboden voor een uiterst scherpe prijs vanaf € 136.000 v.o.n. Ook voor starters prima betaalbaar dus.

Al helemaal thuis

De woningen zijn net voor de bouwvak opgeleverd en ook de straten en het groen zijn ondertussen aangelegd. De nieuwe bewoners voelen zich inmiddels al helemaal thuis in hun Poelenloop. De officiële opening op 27 mei is hun eerste buurtfeestje, in een mooie partytent die ze van Trudo en Stam + De Koning cadeau kregen. Dat belooft nog heel wat gezellige feestjes in De Poelenloop!

 

Lees hier meer.