icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 maart 2016

Vraaggestuurd ontwikkelen in Uden

Bouwen wat de toekomstige bewoner vraagt  

Het begon met een telefoontje: 'Mijn dochter zou graag in het centrum van Uden wonen, samen met een groep van in totaal acht meiden. Ze hebben allemaal een verstandelijke beperking en jullie locatie aan de Prior van Milstraat is vlak bij hun dagbesteding. Het zou een mooie woonplek voor ze zijn!'. Een aantal mensen van Stam + De Koning werd vervolgens uitgenodigd aan de keukentafel van de ouders en zo groeide het idee om samen een woonvoorziening te realiseren voor Stichting Uniek.

De woonvoorziening maakt deel uit van een grotere planontwikkeling. In totaal komen er 40 wooneenheden: 24 huurwoningen, 6 koopwoningen én 10 huurappartementen voor Stichting Uniek. De voorbereidingen voor het nieuwbouwproject zijn en een vergevorderd stadium, zo voldoet het plan aan de stedelijk bouwkundige uitgangspunten van de gemeente Uden. in goed overleg werken de gemeente Uden en Stam + De Koning aan de intentieoverenkomst. Vervolgens worden de procedurele voorbereidingen opgestart. Sam met de toekomstige bwoners worden de woningen verder ontwikkeld. Wanneer alles naar wens verloopt, zal in 2017 de bouw kunnen starten. Geïnteresseerden voor een koop- of huurhuis kunnen een mail sturen naar info@stamendekoning.nl.

Luchtfoto locatie