De nieuwbouw van 140 woningen in Drents Dorp Noord is gestart.

TODO

overzicht site dorp040.jpg
WBTN.1012.8293.jpg

Schoolkinderen slaan eerste bouwpaaltjes in de grond

Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, realiseert samen met Stam + De Koning Bouw bv 110 huurwoningen en 30 koopwoningen in Drents Dorp Noord. De woningen worden gebouwd in de Koenraadlaan, Needestraat, Groenlostraat, Zutphenstraat, Apeldoornstraat, Lochemstraat en Halvemaanstraat in Eindhoven. Het ontwerp van de woningen sluit aan bij het vooroorlogse karakter van de wijk. In juli 2012 zijn de eerste bouwactiviteiten gestart en de huurwoningen worden voor eind 2013 opgeleverd. De koopwoningen volgen daarna.

 

Omdat we verwachten dat hier veel gezinnen met kinderen gaan wonen, hebben kinderen van de Saltoschool Drents Dorp de eerste bouwpaaltjes in de grond geslagen. Zo willen ze hun toekomstige schoolgenoten alvast welkom heten. Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf en Arno van Tilburg, directeur Stam + De Koning Bouw bv waren er bij aanwezig.

overzicht site dorp040.jpg

De architectuur sluit aan bij de bestaande bouw in Drents Dorp. Biq stadsontwerp uit Rotterdam heeft de woningen ontworpen. De woningen zijn ruim, sober en doelmatig, maar met kwaliteit gebouwd. Om de lange bouwblokken te segmenteren komen er hoogteaccenten. Het parkeren gebeurt voor een groot deel op binnenterreinen, elke bewoner krijgt daar één parkeerplaats.

 

Geïnteresseerden voor de koopwoningen kunnen zich melden op de speciale website www.dorp040.nl Via de site wordt u op de hoogte gehouden over de verkoop.

Drents.jpg

Drents Dorp

Drents Dorp dankt zijn naam aan het grote aantal arbeiders uit Drenthe. Zij trokken in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Eindhoven, om in de Philipsfabrieken te gaan werken. Zij werden in ‘Drents Dorp' gehuisvest. De wijk is de afgelopen jaren al voor een groot deel grondig onder handen genomen.