De laatste loodjes voor HANOS Maastricht

Aan de Molensingel 99 in Maastricht, direct naast de A2, heeft Stam + De Koning, in samenwerking met Jongen, de grootste HANOS vestiging van Nederland gerealiseerd. Dé culinaire horeca hotspot in het zuiden met een oppervlakte van ruim 40.000 vierkante meter. De feestelijke opening van de 21e HANOS vestiging vindt plaats op 21 maart 2023.

20230309_120350334_iOS.jpg

Wens vervullen

Met de transformatie en nieuwbouw van dit immens grote pand helpt Stam + De Koning, HANOS bij het vervullen van een lang gekoesterde wens. De kracht van HANOS is om kort op de business te zitten, dicht bij de klant te staan en lokaal aanwezig te zijn waardoor korte lijnen en snelheid kunnen worden gewaarborgd. Hierin kan Stam + De Koning zich volledig vinden, wat zorgde voor de perfecte match als bouwpartner.

Groot, groter, grootst

Het bestaande pand in Maastricht was 26.000 vierkante meter, maar daarin was het niet mogelijk om alle wensen van HANOS te verwezenlijken, dus realiseerde Stam + De Koning verschillende stukken nieuwbouw. Aan de rechterzijde zijn een volledig nieuwe vriescel, koelcel en vershal gebouwd. Aan de ingang is een luifel gerealiseerd waaronder klanten kunnen parkeren. Tot slot is aan de achterzijde ook nog een volledig nieuwe emballagehal met wasstraat voor kratten gerealiseerd. Dit tezamen met het huidige pand brengt het oppervlakte met 40.000 vierkante meter, de grootste HANOS vestiging.

Naast de aanbouw moesten er in het huidige pand de nodige aanpassingen worden doorgevoerd. Zo is er een, deels gekoelde, expeditie met maar liefst 24 laaddocks gerealiseerd en een deel van de kantoorruimte omgebouwd tot Culinair Theater. Vanwege de hoge tevredenheid vanuit HANOS liep de coördinatie van de afbouw en inrichting van de winkel ook via Stam + De Koning.

Glashelder

Het verwezenlijken van een pand als dit is geen standaard werk. Naast dat het ontzettend groot is, zijn er specifieke eisen waar het pand aan moet voldoen. Er is, onder andere, een brandscheiding van 120 minuten aangebracht. Hebben verschillende delen van het pand een isolatiewaarde van 11,0 m2K/W en liggen er tientallen kilometers aan kabels om alle installaties te laten werken. Hiervoor is een nauwe samenwerking met nevenaannemers van groot belang wat door de open en transparante werkwijze van Stam + De Koning moeiteloos verliep.

Deze open en transparante werkwijze hanteerde Stam + De Koning ook richting HANOS, door veel te overleggen tijdens standaard momenten, maar ook door hierbuiten bereikbaar te zijn voor vragen en opmerkingen. Ad-hoc kunnen werken is één van de belangrijkste kerncompetenties die werd verwacht. Snel schakelen en meebewegen met de opdrachtgever om wijzigingen op korte termijn door te voeren en te realiseren was een belangrijk aspect tijdens dit proces. Door al deze factoren en door mee te denken en adviseren over het maken van de juiste keuzes rondom de realisatie heeft Stam + De Koning haar kennis als aannemer bewezen.

“Dankzij de fijne samenwerking met Stam + De Koning is het gelukt om van HANOS Maastricht een bourgondisch bolwerk te maken. Voor een regio die groter is dan alleen Limburg, want vanuit Maastricht is er ook focus op Wallonië en Duitsland.”

-         HANOS

Facts and Figures

-         Er is circa 4250 m3 beton gestort;

-         Er is ongeveer 675.000 kg staalconstructie toegevoegd;

-         In de laatste weken zijn er ruim 170 vaklieden aan het werk om alles op tijd af te hebben;

-         In de silo zit 1.000.000 liter water om middels sprinklers brand direct te kunnen blussen;

-         Er zijn straks z’n 150 HANOS collega’s dagelijks aan het werk om alle klanten te helpen om hun horecazaak te voorzien van de beste food en food-gerelateerde artikelen.

-         Er liggen maar liefst 5156 zonnepanelen op het pand.