4 juni Dag van de Bouw Westluidense Poort

In het centrum van Tiel bouwt VolkerWessels aan Westluidense Poort: een cultuurgebouw met cultuurplein, woningen en een ondergrondse parkeergarage. Benieuwd hoe het diepste punt van Tiel er uit ziet? Daal af in de parkeergarage tijdens de Dag van de Bouw. Loop rond door de imposante bouwput, bekijk de enorme kraan eens van een andere kant en laat u informeren over de koophuizen en –appartementen.

Bouwkuip april 2016.JPG
Bouwkuip april 2016.JPG

Cultureel podium

De Westluidense Poort is hét podium van en voor de stad en de regio. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, muziek maken, dansen, toneel spelen, cursussen, lezingen en debatten volgen en informatie halen. Naast het cultuurgebouw met een cultuurplein versterken ook de bouw van stadswoningen en appartementen (met op de begane grond ruimte voor commerciële activiteiten) en een ondergrondse parkeergarage de aantrekkelijkheid van het gebied. De parkeergarage, voor auto's en fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het gebied en biedt een parkeergelegenheid die niet meer afhankelijk is van hoogwater en evenementen. 

Landelijk initiatief

Bouwend Nederland, de brancheorganisatie van de bouw, organiseert dit jaar voor de elfde keer de Dag van de Bouw. Jaarlijks bezoeken ruim 100.000 mensen op circa 200 projecten door heel Nederland bouwplaatsen. De hekken gaan open van 10 tot 4 uur. Fietsers kunnen hun fiets stallen aan de zijde van de bibliotheek, op Bleekveld of Waalkade kunnen auto’s geparkeerd.

Voor groot en klein

Tijdens de Dag van de Bouw is er van alles te beleven bij Westluidense Poort. Bij de marktkraampjes treft u informatie over de archeologie en lekkers van IJssalon Daisy’s, Bakkerij Van Ooijen en Lotus. Voor de kleintjes staat een springkussen klaar. Makelaar Rick Zeedijk kan u informeren over het wonen in de Westluidense Poort. De biebbus is aanwezig en De Plantage laat diverse programma’s zien en horen. Onder begeleiding van onze medewerkers daalt u met de lange trap af de bouwput in.

Betrokken partijen

VolkerWessels is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, onderhoud en facilitaire dienstverlening van het nieuwe visitekaartje van de stad.
De Westluidense Poort wordt ontwikkeld in samenwerking met Facilicom Services Group, De Zwarte Hond, Peutz, Pieters Bouwtechniek en Techniplan. Het VolkerWessels consortium, onder leiding van KondorWessels Projecten en Archiment, bestaat verder uit Stam + De Koning, Van Hattum en Blankevoort, HOMIJ Technische Installaties, Volker Staal en Funderingen en Gebr. Van Kessel.

 

Meer informatie over de mogelijkheden om te wonen in de Westluidense Poort treft u hier.

AI website locatie.JPG